Julia Dijkstra Conservator in Opleiding Groninger Museum

4 april 2017

Kunsthistorica Julia Dijkstra (Groningen, 1990) is geselecteerd als Beringer Hazewinkel Conservator in Opleiding bij het Groninger Museum. De onlangs afgestudeerde studente van de Rijksuniversiteit Groningen zal zich in twee jaar klaarstomen voor het vak van conservator. Het Groninger Museum en de opleiding Kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen bieden dit bijzondere talentontwikkelingsproject sinds november 2014 aan.

De komende twee jaar draait Julia Dijkstra volledig mee met verschillende kunstdisciplines in de organisatie om uiteindelijk geheel zelfstandig een tentoonstelling of publicatie te realiseren met nadruk op regionale kunstgeschiedenis. Als eerste assisteert Dijkstra bij de aankomende tentoonstelling De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner, die vanaf 9 december 2017 te zien is in het museum.

Suzanne Rus (Veendam, 1990) was de eerste die het traject Conservator in Opleiding heeft gevolgd. Zij is inmiddels bij het museum werkzaam als Registrar en tevens projectleider van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work.
De samenwerking wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Beringer Hazewinkel. Het Groninger Museum, Stichting Beringer Hazewinkel en de Rijksuniversiteit Groningen willen met dit project het ontwikkelen van kennis en vaardigheden stimuleren.

-------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:
Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl, 050 3 666 510.
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl, 050 3 666 512.