Groninger Museum tijdens voorjaarsvakantie op maandag geopend

13 februari

Ouders en kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in de voorjaarsvakantie. In het Groninger Museum is van alles te doen, zoals een speurtocht en workshops. En speciaal voor de vakantie is het museum twee weken achtereen op maandag geopend.

Familieworkshop
In deze workshop maken kinderen een zelfbedacht, doorschijnend landschap in het atelier. De workshop is op dinsdag t/m vrijdag in de voorjaarsvakantie, van 12-16 uur. Meedoen kost € 2,50 + een museumticket (kinderen hebben gratis toegang). 

Gratis speurtocht
Echte speurneuzen gaan op pad met Roku de onderzoeker. Samen ontdekken ze de verborgen geheimen bij de schilderijen uit De Romantiek in het Noorden. Na afloop kunnen kinderen hun eigen kunstwerk maken in het atelier. De speurtocht is verkrijgbaar bij de infobalie onderaan de Mendinitrap in het museum. 

Gratis audiotour voor én door kinderen
De audiotour voor kinderen bestaat uit prachtige verhalen verteld door de jonge leden van de JuniorClub. Kinderen kunnen kiezen uit twee onderwerpen: een reis door Noord-Europa of de handelsreis naar Batavia. Het verhaal over Batavia begint bij de grote wereldbol in de porseleintentoonstelling De Wereld in Huis. 

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het Groninger Museum.
JuniorClub
Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar is er de Groninger Museum JuniorClub: voor nieuwsgierige, creatieve kinderen die graag de handen uit de mouwen steken. Ze maken nieuwe vrienden en vriendinnen en ontmoeten beroemde kunstenaars. Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl/juniorclub