Portretten Koningin Máxima en de prinsessen in het Groninger Museum

4 april 2018

Vanwege het koninklijk bezoek aan Groningen is de bekende serie portretten van koningin Máxima en haar dochters te zien in het Groninger Museum.

De vier foto’s zijn in 2017 gemaakt door fotograaf Erwin Olaf ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koning Willem Alexander. Het Groninger Museum werkt al geruime tijd samen met Erwin Olaf. In 2016 maakte Olaf in opdracht van het museum een reeks foto’s van de dansers van Het Nationale Ballet, als aanvulling op de tentoonstelling Rodin – Genius at Work.

De foto’s worden van 27 april tot en met 17 mei getoond in de entreehal. Deze is toegankelijk zonder toegangsticket van het museum.

Het museum is op Koningsdag van 10 tot 17 uur geopend.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:

Willemien Bouwers      wbouwers@groningermuseum.nl        050 3666510.

Bijschrift
Erwin Olaf (Hilversum 1959)
Portretten van de koninklijke familie, 18 april 2017
Gemaakt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander.

• Koningin Máxima, (c) RVD, Erwin Olaf, Courtesy Flatland Gallery