Praktische informatie en voorwaarden voor scholen

Boeken
Per programma kunnen maximaal 30 personen meedoen. Bij de activiteit die door de museumdocent wordt geleid zijn twee begeleiders welkom (bij speciaal onderwijs meer in overleg).
De aanvraagtermijn bedraagt drie weken. Wilt u hier s.v.p. rekening mee houden?

Op maandag is het museum gesloten.

U kunt reserveren via de afdeling Boekingen: bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur, of via boekingen@groningermuseum.nl.

Wijzigingen en annulering
Wijzigingen van het aantal leerlingen kunnen tot 5 werkdagen voor de boekingsdatum kosteloos worden doorgegeven. Na deze termijn betaalt u de kosten voor het opgegeven aantal personen. Voor annuleringen gelden dezelfde voorwaarden.

Betalen
De totale kosten kunt u contant aan de kassa voldoen (pinnen is ook mogelijk). Ook kunt u door een naderhand te ontvangen factuur betalen.

Gang van zaken in het museum
De in uw bevestigingsbrief genoemde tijd is de aanvangstijd van het programma. U wordt dan ook vriendelijk verzocht ruim op tijd in het museum aanwezig te zijn.
Bij binnenkomst kunt u zich melden bij de kassa in de entreehal van het Museum om de toegangskaarten voor de groep af te halen. De museumdocent zal u en uw groep in de entreehal verwelkomen. Hij / zij begeleidt de kinderen naar de garderobe en / of kinderatelier.  De museumdocent is verantwoordelijk voor de rondleiding, maar de begeleidende docent is verantwoordelijk voor de orde in de groep.

Enkele huisregels
Wij verzoeken u vriendelijk de belangrijkste huisregels in acht te nemen:
- Kunstvoorwerpen mogen niet aangeraakt worden;
- Rennen en schreeuwen zijn niet toegestaan;
- Er mag wel gefotografeerd en gefilmd worden, maar niet met flitslicht en statief.