Praktische informatie en voorwaarden voor scholen

Hou rekening met een aanvraagtermijn van drie weken van te voren.
Op maandag is het museum gesloten, de educatieve programma's zijn dan niet te boeken. Hierop maakt het Groninger Museum voor het Speciaal Onderwijs een uitzondering.

Wijzigingen en annulering
Wijzigingen van het aantal leerlingen kunnen tot 5 werkdagen voor de boekingsdatum kosteloos worden doorgegeven. Na deze termijn betaalt u de kosten voor het opgegeven aantal personen. Voor annuleringen gelden dezelfde voorwaarden.

Betalen
De totale kosten kunt u contant aan de kassa voldoen (pinnen is ook mogelijk). Of u kunt door een naderhand te ontvangen factuur betalen. Per programma kunnen maximaal 30 personen meedoen. Er mogen twee begeleiders gratis meelopen met het programma. Voor het Speciaal Onderwijs mogen er meer begeleiders gratis mee.

Eten en drinken
In het museum mag niet gegeten en/of gedronken worden. Voor de kleinste kinderen en het Speciaal Onderwijs maakt het Groninger Museum een uitzondering.

Gang van zaken in het museum
De in uw bevestigingsbrief genoemde tijd is de aanvangstijd van het programma. U wordt dan ook vriendelijk verzocht ruim op tijd in het museum aanwezig te zijn, zodat u vóór het aanvangstijdstip van de rondleiding onderstaande handelingen heeft verricht:
Bij binnenkomst kunt u zich melden bij de kassa in de entreehal van het Museum om de toegangskaarten voor de groep af te halen. De kinderen van het basis- en speciaal onderwijs kunnen hun jassen beneden ophangen bij het kinderatelier. Kinderen uit het voortgezet onderwijs kunnen hun jassen afgeven in de bewaakte garderobe.
De museumdocent zal u en uw groep in de entreehal verwelkomen.
Let op: de museumdocent is verantwoordelijk voor de rondleiding, maar de begeleidende docent is verantwoordelijk voor de orde in de groep.

Enkele huisregels
Kunstvoorwerpen mogen niet aangeraakt worden.
Rennen en schreeuwen zijn niet toegestaan
Er mag wel gefotografeerd en gefilmd worden, maar niet met flitslicht.