Tentoonstelling

Rodin - Genius at Work

19 november 2016 t/m 30 april 2017

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer en één van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. In het Groninger Museum zijn ruim 140 beelden en 20 werken op papier te zien, waarmee dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland is. 

In het werk van Rodin gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus.

Tickets 
Tickets voor Rodin - Genius at Work (19 november 2016 - 30 april 2017) zijn verkrijgbaar via: https://tickets.groningermuseum.nl/. 

Groninger Museum Vrijdagavond 
Maak van uw Rodin-bezoek een avondje uit en bezoek Rodin - Genius at Work op vrijdagavond. Gastsprekers verzorgen een ode aan Rodin en vertellen over de meest uiteenlopende Rodin-onderwerpen. Het Prins Claus Conservatorium speelt elke week live muziek, geïnspireerd op de tentoonstelling. En wij ontvangen u met een feestelijke drankje. Voor de doeners en makers wordt er een masterclass georganiseerd door de School voor Sculptuur. 

Nieuwsbrief 
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de informatie rondom Rodin - Genius at Work? Schrijf u dan in voor de Rodin-nieuwsbrief.

  • Auguste Rodin (1840-1917), The Thinker, 1903

Rodin - Genius at Work is samengesteld door Montreal Museum of Fine Arts in samenwerking met Musée Rodin Paris
logo balk rodin