SRC Museumreis - David Bowie in Berlijn

Berlijn | 20-4

Onder leiding van Leo Blokhuis, het Berlijn van David Bowie ontdekken? SRC Reizen organiseert naar aanleiding van de tentoonstelling David Bowie is een unieke muziekreis rond David Bowie, waarin u de favoriete plekken van David Bowie tijdens zijn verblijf in Berlijn bezoekt.

Bowie verbleef van 1976 tot 1979 in West-Berlijn om te ontsnappen aan een enorme belastingaanslag en de cocaïnewaanzin van Los Angeles, en nam daar drie albums op: Heroes, Low en Lodger. Deze muziekreis laat u de Berlijnse jaren van The Thin White Duke volledig ervaren. Het uitgebreide programma bestaat onder andere uit lunchen in een restaurant waar David Bowie en Iggy Pop graag samen aten en zelfs privéconcerten gaven, naar de Hansa Tonstudio gaan waar Bowie Heroes en de andere Berlijnse werken heeft opgenomen, en het Brücke-Museum bezoeken. De reis wordt ingeleid door Leo Blokhuis: onderweg in de touringcar en tijdens een masterclass, vertelt hij verhalen over Bowie en Berlijn als muziekstad. Natuurlijk worden deze verhalen omlijst met beeld en geluid van documentaires en muziek. 

Een leuk extraatje is dat iedereen die deze reis boekt, van het Groninger Museum de gewilde Bowie-shopper ontvangt. Ook krijgt u bij uw boeking het luisterboek ‘Electrifying Berlijn’, dat beschikbaar werd gesteld door de Stichting CPNB. 

Kortom, een onvergetelijke reis die u als David Bowie-fan absoluut niet kunt mag missen!

Bekijk de website van SRC Cultuurvakanties voor meer informatie en boekingen.