Stagiair(e) Online Communicatie

Jij zoekt 'never a dull moment' en wij zoeken een digitale alleskunner!
Studeer jij HBO of WO Communicatie/PR/Marketing, Informatiedienstverlening, Informatiesystemen of Media en Entertainment management? Dan kun je tijdens een stage op de afdeling Communicatie, PR en Marketing veel praktische ervaring opdoen. Je krijgt een eigen aandeel in de voorbereiding en uitvoering van projecten op het gebied van (online) communicatie, content marketing, digitale systemen en webbeheer. 

Functieomschrijving 

- Je plant, maakt en update content op website en social media, zowel Nederlands- als Engelstalig 

- Je ontwikkelt online marketingacties en onderzoekt nieuwe communicatiemiddelen 

- Je analyseert de online activiteiten van het Groninger Museum 

- Je verleent algemene ondersteuning aan de afdeling online communicatie, binnen het cluster Communicatie/PR/Marketing, dat zorg draagt voor de communicatie van presentaties en educatie. 


Wij zoeken 

- Derdejaars HBO of WO student met bij voorkeur een opleiding Communicatie, Informatiesystemen, Informatiedienstverlening, nieuwe media of gerelateerd daaraan. 

- Minimaal 5 maanden beschikbaar 

- Je bent zelf veel te vinden op sociale netwerken en internet.

- Je hebt affiniteit met het maken van online verhalen in woord en beeld en je weet die effectief in te zetten 

- Je bent cultureel geïnteresseerd en hebt een scherp oog voor actualiteit 

- Je bent nauwkeurig en zelfstandig in de uitvoering van taken en je vindt het belangrijk deze goed af te ronden. Verder ben je leergierig en neem je graag initiatief.

- Je hebt een vlotte pen en uitstekende schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels en je vindt 'tone-of-voice' belangrijk

- Je hebt ervaring met verschillende contentmanagementsystemen en met fotobewerkingsprogramma’s. Kennis van videobewerking is een pre.


Wij bieden  
Een stageplaats in een dynamisch museum voor de periode vanaf september 2018, waar je binnen een enthousiast team zorg draagt voor de online communicatie.   

Begeleiding 
Annetje de Boo, Coördinator Online Communicatie, is door het bedrijf aangewezen als stagebegeleider.  

Stagevergoeding 
Bruto € 250,-- per maand bij een 36-urige werkweek.  

Solliciteren 
Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv naar Ingrid Blondeau, iblondeau@groningermuseum.nl, o.v.v. stage online communicatie. Een overzicht van je online aanwezigheid is gewenst. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Annetje de Boo (050 - 366 65 55)