Start kaartverkoop tentoonstelling ’Rodin – Genius at Work’ op 3 oktober

30 augustus 2016

Op maandag 3 oktober 2016 om 9.00 uur start het Groninger Museum met de online voorverkoop voor Rodin – Genius at Work. Met ruim 140 beelden en 20 werken op papier is het de grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin. Het museum is erin geslaagd de wereldberoemde werken De Kus, Balzac en De Denker naar Groningen te halen. De tentoonstelling, die twee verdiepingen beslaat, opent op zaterdag 19 november om 10.00 uur voor publiek.

Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar.

Rodin – Genius at Work laat het buitengewone werkproces zien achter de bekendste werken van Rodin. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen. De tentoonstelling toont fragiele gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de Franse kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit de Hellepoort te zien: een werk waar Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven mee bezig is geweest.

De tentoonstelling is samengesteld door Musée des Beaux-Arts in Montréal en Musée Rodin in Parijs.

Activiteitenprogramma
Het Groninger Museum organiseert vele activiteiten rondom deze tentoonstelling. Iedere vrijdagavond kunnen geïnteresseerden onder het genot van een cocktail en live muziek een verrassend programma volgen met interessante sprekers of een live performance, waarna de tentoonstelling kan worden bezocht. Ook zijn er speciale rondleidingen, kinderactiviteiten en is er een op maat gemaakt educatief programma. Meer informatie vindt u hier.

logo balk rodin

Tickets
Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via tickets.groningermuseum.nl vanaf 3 oktober en vanaf 19 november aan de kassa in het museum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:

Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl,  +31 (0)50 3666 510
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl,  +31 (0)50 3666 512

• Auguste Rodin (1840-1917) The Walking Man, large version 1907 Paris, Musée Rodin Inv. S.5715 © Musée Rodin (photo Adam Rzepka)
  • Auguste Rodin (1840-1917) Adam (for The Gates of Hell) 1881 Art Gallery of Ontario, Toronto, purchased 1929 Inv. 1336 © 2015 AGO
  • Auguste Rodin, Eve, small version (for The Gates of Hell) 1883 Art Gallery of Ontario, Toronto, gift of Mr. and Mrs. Frank P. Wood, 1928
  • Auguste Rodin (1840-1917) Fugit Amor (for The Gates of Hell) Paris, Musée Rodin Inv. S.2181 © Musée Rodin