Studio Job

Job Lounge

  • Groninger Museum, Job Lounge, Fotograaf: Robert Kot, © Groninger Museum
  • Groninger Museum, Job Lounge, Fotograaf: Robert Kot, © Groninger Museum

Job en Nynke
Studio Job, bestaande uit Job Smeets en Nynke Tynagel werd in 1997/1998 opgericht. Studio Job produceert eenmalige meubels en interieurobjecten voor particulieren en bedrijven.  Besloten clubs uit de 19e eeuw inspireerden het ontwerpbureau voor het interieur van een ontvangstruimte in het museum, de Job Lounge.

De deftigheid uit de 19e eeuw wordt door Studio Job op ironische wijze doorgevoerd in de Job Lounge. In het interieur worden iconische interieurelementen van verfijnde materialen gebruikt. Zo is de fontein van gegoten brons en zitten in de glas-in-loodramen gebrandschilderde afbeeldingen. De lounge heeft een overdadige luxe die zeldzaam is.

Niets is wat het lijkt
Maar niets is wat het lijkt in de wereld van Studio Job. Door de hele ruimte speelt Studio Job met tegenstrijdigheden. Denk aan verschillen tussen oud en nieuw, high en low en goed en fout. Zo hebben de glazen lampen de vorm van een pronte vrouwenborst!

De Job Lounge is een stijlvolle ontvangstruimte in een tijdloze Grand Hotelsfeer. De ruimte kan voor vele aangelegenheden worden gebruikt. De Job Lounge is niet toegankelijk voor museumbezoekers.