Azzedine Alaïa in de 21e eeuw

11 december 2011 t/m 27 mei 2012

Alaïa is één van de laatste grote couturiers die nu nog actief is. De expositie Azzedine Alaïa in de 21e eeuw toonde de meest fantastische modecreaties van Alaïa van de afgelopen tien jaar. De expositie is een vervolg op de overzichtstentoonstelling van zijn werk in 1998 in het Groninger Museum, die vervolgens in 2000 bij de Brant Foundation, Guggenheim Soho in New York te zien was.

• Azzedine Alaïa, couture winter 2011, Photo: Robert Kot, ©Azzedine Alaïa
  • Azzedine Alaïa, Winter 2010, Photo: Robert Kot, ©Azzedine Alaïa

De in Tunesië geboren Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sex-appeal. Zijn kleding oogst bewondering van allerlei beroemdheden.

Activiteiten
Het Groninger Museum organiseerde gedurende de tentoonstellingsperiode speciale instaprondleidingen over Azzedine Alaïa in de 21e eeuw.

Samenstelling
De tentoonstelling Azzedine Alaïa in de 21e eeuw werd samengesteld door conservator Mark Wilson.

GMcollector
Bij deze tentoonstelling kunt u extra informatie verzamelen via de GMcollector.