De mythe van de elektrische gitaar

In ovale zaal west

14 januari 2015 t/m 12 april 2015

De tentoonstelling De mythe van de elektrische gitaar toont elektrische gitaren van beroemde gitaristen. De gitaren zijn verzameld door de Luxemburgse gitarenverzamelaar Luc Henzig. Henzig, die meer dan 600 gitaren bezit, stelt 50 gitaren beschikbaar aan het Groninger Museum voor deze expositie. Er zijn elektrische gitaren bij die bespeeld zijn door bijvoorbeeld Mick Taylor (o.a. Rolling Stones) en Noel Gallagher (Oasis). De gitaren worden tentoongesteld samen met grote schilderijen gemaakt door de Duitse portretschilder en groot kenner van rockmuziek Oliver Jordan. Deze combinatie brengt een emotioneel Rock ’n Roll verhaal tot stand. Bij de tentoonstelling is een boek verkijgbaar met gesprekken met Luc Henzig en Oliver Jordan.

Beluister de gitaren via de Tapart app
Filmpjes waarop de gitaren bespeeld worden zijn te zien met behulp van de Tapart app. Deze kunt u gratis downloaden in de App store of google play store. In het museum kunt u gebruikmaken van wifi. Heeft u geen geschikte mobiel of tablet? Bij de infobalie kunt u een tablet huren.
Hier zijn ook voor iedereen gratis oortelefoontjes te verkrijgen.

• Gavtone, Custom made guitar for Steve Vai, 1986, © Luc Henzig collectie, foto: Erik & Petra Hesmerg