De Ploeg verzameld in het Groninger Museum

28 juni 2003 t/m 28 september 2003

Deze tentoonstelling was een vervolg op de gelijknamige presentatie in 1993, de laatste in het voormalige gebouw van het Groninger Museum aan de Praediniussingel.

De Ploeg verzameld in het Groninger Museum II werd georganiseerd ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van de De Ploeg. De Ploeg verzameld in het Groninger Museum II was thematisch ingedeeld. De tentoonstelling startte met vroeg abstract werk van Hendrik Werkman en Wobbe Alkema.

Vervolgens waren landschappen van onder anderen Jan Altink en Johan Dijkstra te zien en portretten van kunstenaars als Jan Wiegers en George Martens. In het laatste gedeelte werd laat abstract werk getoond van Jan Jordens en Jan van der Zee en Job Hansen .

Deze overzichtstentoonstelling kan worden beschouwd als opmaat naar meer internationaal gerichte exposities.