De student in Groningen 1614-2014

01 maart 2014 t/m 31 augustus 2014

Studenten vormen al 400 jaar een kleurrijk, opgewekt en kritisch element in de stad Groningen. Zij drukken door hun enthousiasme een stempel op de stad. Hun rol bij verschillende oorlogen, bij de ontwikkeling van de stad, in de politiek, in het sportleven, maar ook het gezelligheidsleven wordt gepresenteerd aan de hand van voorwerpen, originele foto's en filmbeelden. Allerlei facetten van het studentleven worden belicht.

De tentoonstelling Student in Groningen is één van de drie tentoonstellingen die rond het RUG400-thema For Infinity worden georganiseerd. De andere twee tentoonstellingen zijn:
- 400 jaar wetenschap in de Der Aa-kerk en
- Kunst en wetenschap in het Universiteitsmuseum.
De tentoonstellingen kunnen los bezocht worden, maar zijn zodanig aan elkaar verbonden dat ze met elkaar een meerwaarde opleveren. Meer informatie: RUG 400

• Foto: Sacha de Boer
  • Jan Jr. Wassenbergh, De pijproker (De luie student), z.j., Olieverf/paneel, 77,5 x 63 cm, collectie Groninger Museum