FUCK OFF 2. Curated by Ai Weiwei, Feng Boyi, Mark Wilson

26 mei 2013 t/m 17 november 2013

Er is helaas een fout ontdekt in ons magazine, de tentoonstelling is niet te zien tot 27 november maar was tot 17 november te zien.

De tentoonstelling FUCK OFF 2 is samengesteld door kunstenaar en activist Ai Weiwei, conservator en kunstcriticus Feng Boyi en hoofdconservator van het Groninger Museum Mark Wilson. Met werk van 37 hedendaagse Chinese kunstenaars en kunstenaarsgroepen stelt deze expositie vragen bij het maatschappelijke, juridische en politieke klimaat van het huidige China.

• ZOO X (Zuoxiao Zuzhou) People And Stories Around Us (detail), 2010 Photography
  • Untitled: Ren Hang
  • Ye Haiyan Free Sex, 2011 Performance

De tentoonstelling is een vervolg op FUCK OFF, de baanbrekende expositie die in 2000 in Sjanghai werd georganiseerd door Ai Weiwei en Feng Boyi, en die snel aan censuur ten prooi viel omdat het gevoelig werd geacht vanwege de vermeende radicale inhoud. Dertien jaar later maken de geringe artistieke vrijheid in China en de repressieve houding van de Chinese regering tegenover individuele activiteiten de tentoonstelling FUCK OFF 2 relevanter dan ooit.

Deelnemende kunstenaars: Ai Weiwei, Chen Yujin & Chen Yufan, Cheng Li, Deng Dafei & He Hai, Double Fly Art Center, He Chi & Xiong Huang Group, He Xiangyu, He Yunchang, Huang Lin, Ji Wenyu & Zhu Weibing, Jiang Bo, Jin Feng, Jing Kewen, Li Binyuan, Li Songsong, Liang Shuo, Lin Zhipeng, Luo Yang, Ma Qiusha, Ma Yi, Mao Tongqiang, Meng Huang, Qin Ga, Ren Hang, Wu Huaying & Liu Xiaoyuan, Wu Junyong, Xi Mei, Xia Xing, Ye Haiyan, Zhang Dali, Zhao Zhao, Zuoxiao Zuzhou.

Waarschuwing!

Sommige beelden in de tentoonstelling FUCK OFF 2 kunnen als schokkend worden ervaren.