Portretten FC Groningen-spelers in Groninger Museum

11 april 2014 t/m 27 april 2014

Portretten van FC Groningen-spelers zijn vanaf vrijdag 11 april tot en met zondag 27 april 2014 te zien in het Groninger Museum. De spelers fotografeerden elkaar in het Groninger Museum voor Make-A-Wish Nederland, onder begeleiding van Harry Cock.

Het gebouw, de inrichting en collectie van het Groninger Museum zijn heel inspirerend, dat blijkt uit deze fotosessies. Onder begeleiding van fotograaf Harry Cock zochten de voetballers spannende plekken op in het gebouw en bij de tentoonstellingen en portretteerden zij elkaar.

Het idee ontstond toen in 2013 twee spelers de tentoonstelling Nordic Art bezochten en door Josee Selbach, hoofd PR en communicatie, uitgedaagd werden om zelf een schilderij te komen maken. De spelers bleken ook buiten het veld over creatieve gaven te beschikken. De foto’s tonen bijvoorbeeld Tjaronn Chery relaxend in het Info Center (ontworpen door Jaime Hayon), Eric Botteghin boven de kristallen bol op de mozaïektrap, Lorenzo Burnet in de Job Lounge en Nick van der Velden bij de vitrages in het Starck paviljoen. Zo vormen de foto’s een toevoeging aan de geschiedenis van Groningen, in de traditie van de duelportretten van de Ploeg.

Het groepsportret van Harry Cock met de handtekening van de spelers wordt geveild tijdens het benefietgala van FC Groningen op maandag 14 april. De gesigneerde versie van de foto’s zijn in Stadion Euroborg te zien en worden later online geveild.
FC Groningen en het Groninger Museum hopen uiteraard op een mooie opbrengst voor Make-A-Wish Nederland.

Vanaf 10 mei 2014 kan er online op de portretten geboden worden!

• Van links naar rechts: Género Zeefuik, Johan Kappelhof, Harry Cock
  • Van links naar rechts: Harry Cock, Henk Bos, Tom Hiariej