Tea & Coffee Towers en City of Towers

27 juni 2003 t/m 14 september 2003

In het Coop Himmelb(l)au paviljoen waren in de zomer van 2003 de gecombineerde projecten Tea & Coffee Towers, 22 prototypes van koffie- en thee serviezen, en City of Towers, 8 modellen voor reusachtige wolkenkrabbers van honderd verdiepingen hoog, te zien.

De serviezen en torens waren op uitnodiging van Alessandro Mendini en de firma Alessi ontworpen door 22 internationale architecten, onder wie Zaha Hadid, Toyo Ito, Gary Chang, Massimiliano Fuksas en de Nederlandse bureaus MVRDV, UN Studio/Ben van Berkel en Wiel Arets. Beide projecten werden eerder getoond op de Architectuur Biënnale van Venetië van 2002 en tijdens de Salone del Mobile van 2003 in Milaan.

De tentoonstelling was een ver-volg op een eerder project van Mendini en Alessi: Tea & Coffee Piazza uit 1983, waarvoor elf postmoder-ne architecten een koffie- en theeservies ontwierpen.