Tijdelijke expositie Ploeg-schilderijen in UMCG

30 maart 2012 t/m 30 mei 2012

In het Universitair Medisch Centrum Groningen is de expositie Iconen van het Groninger land. Collega’s van Jan Altink (1885-1971) te zien. In de binnenstraten van het UMCG is in de maanden april en mei een selectie van Ploeg-schilderijen uit de grote collectie van onder andere het Groninger Museum te zien. Pronkstuk van de expositie is het schilderij ‘Kerkje te Breede’ dat Ploeg-schilder Ekke Kleima rond 1939 maakte en door het Groninger Museum aan het Provinciehuis in bruikleen is gegeven.

• Kerkje te Breede, Ekke Kleima, 1939, collectie Stichting De Ploeg

De expositie in het UMCG haakt aan bij de overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum waar een overzicht van het oeuvre van Ploeg-lid Jan Altink wordt getoond. Deze expositie in het Groninger Museum is nog tot en met 17 juni te bezichtigen.

De werken die de komende maanden in het ziekenhuis te bewonderen zijn worden tijdelijk beschikbaar gesteld uit de collectie van het Groninger Museum en van de Stichting De Ploeg in het kader van een samenwerking met het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink.