Werkman terug in Groningen - deel II

22 februari 2003 t/m 15 juni 2003

Werkman terug in Groningen, deel II was, evenals het eerste deel van deze expositie (november 2002 -februari 2003), samengesteld uit de collecties van het Groninger Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en de Stichting H.N. Werkman.

Beide laatste collecties zijn in het najaar van 2002 als langdurig bruikleen ondergebracht in het Groninger Museum. De tentoonstelling Werkman terug in Groningen, deel II stond geheel in het teken van Werkmans drukkunst.

De geselecteerde druksels lieten zien hoe het kunstenaarschap van Werkman zich vrijelijk bewoog tussen figuratie en abstractie, hoe zijn beelden op basis van verhalen, herinneringen, associaties en innerlijke ervaringen tot stand kwamen en hoe hij gebruik maakte van verschillende technieken.