Undercover artist met het CSG Wessel Gansfort en Noorderpoortcollege

28 mei 2015

Leerlingen van het CSG Wessel Gansfort en studenten van het Noorderpoortcollege hebben meegedaan aan het project ‘Undercover artist’. Voor dit project hebben de Atheneum 4 klassen van het Wessel Gansfort twee keer het Groninger Museum bezocht. De leerlingen hebben in de wereld van kunstenaars gekeken die ter plekke hun kunst presenteerden en hebben de vaste collectie van het museum verkend.

De leerlingen hebben in de Job Lounge een theaterperformance van de tweeling Freya en Sarah Eshuijs bijgewoond. Deze was geïnspireerd op de portretten van de zussen Van Buttingha die deel uitmaken van de museumcollectie. Ook hebben ze de digitale fotocollages besproken die Margriet van Weenen heeft gemaakt. Een offerbijl uit de collectie vormde hiervoor de inspiratie. De verschillende kunstuitingen prikkelden hun nieuwsgierigheid en de leerlingen werden met korte opdrachten op hun mobiel uitgedaagd zelf te verbeelden en te associëren. Bij het tweede bezoek presenteerden ze de foto’s aan elkaar in het Auditorium.

De studenten van het Noorderpoortcollege brachten drie bezoeken aan het Groninger Museum. Zij hebben eveneens de performance en de fotocollages van de kunstenaars gezien. Daarna zijn ze zelf aan de slag gegaan. De studenten lieten zich inspireren door de collectie of de architectuur van het museum en hebben daar op diverse manieren (fotografie, film, animatie en collage) uiting aan gegeven. Tenslotte presenteerden zij hun kunstwerken in het Auditorium dat geopend was voor publiek.

Dit project is bedacht en uitgevoerd door Maria Jager als stagiaire van de docentenopleiding van Academie Minerva.

  • CSG Wessel Gansfort
  • CSG Wessel Gansfort
  • CSG Wessel Gansfort
  • CSG Wessel Gansfort
  • Noorderpoortcollege
  • Noorderpoortcollege
  • Noorderpoortcollege