Veel dank, BankGiro Loterij!

11 februari 2015

Het Groninger Museum is geweldig blij met de bijdrage van € 300.000 van de BankGiro Loterij! Deze bijdrage is bestemd voor het versterken van de museumcollectie.

De BankGiro Loterij wil het cultureel erfgoed voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken en geeft daarom aan culturele organisaties die zich sterk maken voor cultuur. De motivatie van de BankGiro Loterij voor de schenking aan het Groninger Museum was als volgt:

'Het Groninger Museum is met haar spectaculaire museumgebouw en actieve tentoonstellingsbeleid al jaren in staat veel bezoekers naar Groningen te laten afreizen. Het museum is met recht hét museum van het noorden van Nederland.' Met deze bijdrage van de loterij is het museum in staat om grote aankopen te doen voor de museumcollectie.

Uiteraard is het Groninger Museum heel blij met deze vorm van erkenning!

  • Jan Wiegers (Kommerzijl 1893 – 1959 Amsterdam), Zittend naakt, 1925, Was/olieverf op linnen, 71 x 54,5 cm, Gesigneerd linksonder: Jan Wiegers ’25
  • Ijsbeker Clant, Geert Jacobs van Ootmersen uit Groningen, 1677, collectie Groninger Museum

Speel mee met de BankGiro Loterij en steun onder andere het Groninger Museum!

Als u meedoet aan de BankGiro Loterij, dan helpt u veel goede doelen die zich inzetten voor cultuur. De helft van de inleg van de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat naar deze goede doelen.
Lees meer >>