Veel gestelde vragen: Gratis toegang voor jongeren en studenten

Wie krijgen gratis toegang vanaf 1 september 2016? 
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar. En alle in Groningen studerende studenten, die een opleiding of studie volgen aan een WO-, HBO- of MBO-instelling in Groningen (op vertoon collegekaart).

B
ezoek met groep vanaf 6 personen 
Bezoek je het museum met een groep van meer dan 6 personen, meld dit dan aub van te voren via boekingen@groningermuseum.nl of 050 3666514. Scholen en onderwijsinstellingen zijn verplicht zich te melden van te voren, anders kan toegang niet worden gegarandeerd. 

Onderwijs / Schoolklassen 
Klassen en scholen zijn van harte welkom. Klassen en scholen zijn verplicht zich van te voren aan te melden via boekingen@groningermuseum.nl of 050 3666514. Voor basisscholen heeft het museum lesprogramma’s onder leiding van museumdocenten. 

Grote groepen wil het museum graag goed begeleiden en service kunnen bieden. Wij kunnen dit alleen als wij van te voren inzicht hebben in het tijdstip van het bezoek en de grootte van de groep.

Waarom doet het Groninger Museum dit? 
Educatie is een van de speerpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Daarnaast is gratis toegang voor jongeren en studenten in Groningen een belangrijk middel om het culturele klimaat verder te verbeteren en de algemene ontwikkeling van de jonge mensen te bevorderen. Een bezoek aan het museum biedt jongeren kennis en inspiratie over kunst, vormgeving, architectuur, geschiedenis en erfgoed. Ook krijgen ze toegang tot tijdelijke tentoonstellingen die hun horizon zullen verbreden en de persoonlijke identificatie met Groningen zal versterken. 

Door wie is de regeling mogelijk gemaakt? 
Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), Provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.