Dit najaar nieuwe David Bowie vinyl-releases waaronder 2 exclusieve 7'' singles ter gelegenheid van tentoonstelling Groninger Museum

17 augustus 2015

David Bowie zal de komende maanden vier verschillende releases uitbrengen. De legendarische track Space Oddity zal vanaf 2 oktober in beperkte oplage als 7” te verkrijgen zijn. Ook verschijnt op 13 november ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de single, Golden Years in de vorm van een 7” picture disc. Vanaf de opening van de tentoonstelling David Bowie Is op 11 december, zijn de 7” van Amsterdam en Man of Words/Man Of Music exclusief verkrijgbaar in de museumshop van het Groninger Museum in respectievelijk oranje en blauw vinyl.

De tentoonstelling David Bowie Is beleefde zijn wereldpremière in het Londense Victor & Albert Museum. Daarna was de tentoonstelling nog te zien in Parijs en verblijdt nu de inwoners van Melbourne. In totaal zijn er al meer dan een miljoen bezoekers naar de tentoonstelling geweest, en dat aantal blijft maar groeien. Van  11 december 2015 tot 13 maart 2016 zal David Bowie Is te bezichtigen zijn in het Groninger Museum. Meer informatie over de expositie is te vinden op www.davidbowie-groningen.nl.

De single Space Oddity maakte in 1969 een enorme indruk op het wereldwijde muzieklandschap, evenals de megahit Golden Years. Beide nummers zullen opnieuw worden uitgebracht als 7” picture discs en maken onderdeel uit van Bowie’s 40th Anniversary reeks. Op Space Oddity zal als extra track het nummer Wild Eyed Boy From Freecloud staan, waar Station To Station bij de release van Golden Years is toegevoegd.

De vinyl-releases van Amsterdam en Man Of Words/Man Of Music zijn beschikbaar vanaf de opening van de tentoonstelling in de museumshop van het Groninger Museum. Amsterdam zal geheel in stijl op oranje vinyl uitkomen en bevat een live-versie van My Death als bonustrack, Man Of Words/Man Of Music is te koop als blauw vinyl.

Voor meer informatie: Davidbowie.com