Wat is ArtStudio

Een prachtige manier om te ontspannen is een schildercursus in het Groninger Museum. Het schilderen van landschappen, stillevens, interieurs : Het kan nu allemaal in de ARTSTUDIO.  
U kunt ideeën op doen bij  werk van de kunstenaarsgroep De Ploeg of  oog- in-oog staan met meesterwerken van Israëls en Breitner.  Op creatieve wijze neemt de docent u mee in de wereld van de kunstenaar. De docent is namelijk zelf een kunstenaar.

Iedereen kan schilderen maar soms is het kennen van een techniek van essentieel belang om een optimaal resultaat te krijgen. Contrasten met licht en donker, compositie en kleur en de invloed van de fotografie spelen hierin een belangrijke rol. De tentoonstellingen van De Ploeg en De Collectie Veendorp laten deze aspecten duidelijk zien.
Waarom gebruikt een kunstenaar deze kleur en niet de kleur die bijvoorbeeld in de natuur te zien is? Hoe beïnvloeden kleuren elkaar en wat roepen ze op?

U schildert met perfect daglicht in het Coop Himmelb(l)au Paviljoen. Alle ingrediënten die u nodig heeft vindt u in het museum. Contrasten met licht en donker en compositie en kleur spelen hierin een belangrijke rol.

Heeft u nog nooit geschilderd dan is dit een nieuwe uitdaging. En u zult merken hoe leuk en interessant schilderen  kan zijn.

Het Groninger Museum bewijst al jaren dat het voor jong en oud, een plaats is voor inspanning en ontspanning. Deze cursus laat u op een heel bijzondere wijze kennismaken met de schilderkunst.

Voor wieDe cursus is voor iedereen toegankelijk
LocatieGroninger Museum/Coop Himmelb(l)au Paviljoen
Wanneer8 vrijdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur
Datainformatie volgt
DocentenChristien van de Cingel en Jos Boerjan, beiden beeldend kunstenaar en museumdocent in het Groninger Museum
Prijs€ 250 inclusief schildermaterialen, koffie/thee, museumentree
Speciaal voor abonnees van het Dagblad van het Noorden, Vrienden van het Groninger Museum en medewerkers van GasTerra 10% korting op deze cursus
Informatiecursus@groningermuseum.nl of 050 - 366 65 55

Mediapartner: Sponsor: