Naar hoofdinhoud

Activiteiten tijdens de lerarenstaking op donderdag 30 & vrijdag 31 januari

Alternatief voor een dagje school

Samen naar het museum
Samen naar het museum © Foto Siese Veenstra

Een leuk alternatief voor een dagje school

Kom tijdens de landelijke stakingsdag op donderdag 30 en vrijdag 31 januari naar het Groninger Museum, dan zie en doe je leuke dingen waar je ook nog wat van opsteekt!

Voordeel: gratis toegang voor één begeleider per kind (t/m 18 jaar). Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gratis.

Activiteiten

• Doe samen de Speurneuzenspeurtocht en ontdek het hele museum. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de infobalie's.
  • Maak je eigen kunstwerk! Tussen 10.00 - 15.00 uur ben je welkom in het infocenter en de ontdekkingsruimte.

Spelregels

• Per kind heeft één begeleider gratis museumentree;
  • Kinderen tot en met 18 jaar betalen voor het Groninger Museum geen entree.
Speurneuzenspeurtocht

Jonge speurneuzen kunnen in het museum zelfstandig of samen hun eigen speurtocht lopen! Met het Speurneuzen opdrachtenboekje wordt een museumbezoek een speels avontuur.
Atijd wat te doen in het Groninger Museum

Inloopatelier

Steek je handen uit de mouwen en maak je eigen creaties met allerlei materialen. Loop binnen op zaterdag- en zondagmiddag in het atelier.
Audiotour

Gratis audiotour

Luister naar mooie achtergrond verhalen en kom meer te weten over de tentoonstellingen en het museumgebouw met de gratis audiotour.
Mondo Mendini

Vijfentwintig jaar na de opening van het door hem ontworpen Groninger Museumgebouw heeft Alessandro Mendini (1931-2019) alle ruimte gekregen om zijn droomtentoonstelling te realiseren.
Pronkjewails, samenstelling John Veldkamp/Groninger Museum

Pronkjewails - Design uit heden en verleden

Gastconservator John Veldkamp heeft de vrije hand gekregen om het Starckpaviljoen naar eigen inzicht in te richten met verzamelingen keramiek en glas uit heden en verleden, gearrangeerd tot meesterlijke stillevens.
Peter Struycken, Dynamisch kleurbeeld bij compositie …explosante-fixe… (1971-1993) van Pierre Boulez, 2004-2007, Coop Himmelb(l)aupaviljoen Groninger Museum

P. Struycken

Peter Struycken (Den Haag, 1939) maakte in 2007 speciaal voor het Coop Himmelb(l)au-paviljoen van het Groninger Museum een spectaculaire installatie gebaseerd op een muziekstuk van de Franse componist Pierre Boulez.
Meesterwerkenzaal, De Lucchipaviljoen

De Collectie

Met het tonen van de tentoonstelling De Collectie is een lang gekoesterde wens van het publiek in vervulling gegaan: de collectie van het Groninger Museum permanent op zaal te zien. Die collectie kan bijna niet gevarieerder...
Willem Kolvoort - 500ste poster

Willem Kolvoort - Posters voor Vera

De posters van Willem Kolvoort (1965) zijn speels, fantasievol en humoristisch. Ze zijn brutaal, zoals je bij een poppodium als Vera verwacht, maar van Kolvoort's dierenfiguren gaat ook vaak iets vertederends uit.
Grand Stairwell Installation

Dale Chihuly's Grand Stairwell Installation is permanent te zien in de grote trapzaal.

• Donderdag 30 januari 2020, 10:00 uur - 17:00 uur
  • Vrijdag 31 januari 2020, 10:00 uur - 17:00 uur