Naar hoofdinhoud

De Nacht van Kunst & Wetenschap

Hét festival met cross-overs tussen kunst en wetenschap om zelf mee te denken en mee te doen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap is terug in Groningen! Op 8 juni kun je 's avonds op bijzondere locaties in de stad Groningen genieten van allerlei soorten kunst, wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen.

Verwacht in het Groninger Museum een lekker vol programma! Bekijk het op deze pagina.

Mineke Bosch
20:00 - 20:45 uur - Job Lounge

Mineke Bosch

In haar lezing zal Mineke Bosch (samensteller tentoonstelling Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht) ingaan op de vrouwenkiesrechtbeweging en de uitdaging van het maken van een aansprekende historische tentoonstelling.

Anne Kuik
21:15 - 22:00 uur - Job Lounge

Anne Kuik

Anne Kuik (Tweede Kamerlid CDA) roept je op om vooroordelen opzij te gooien. In haar lezing In een hokje laat ze zien wie en wat nodig is om de muren van de “hokjes” en ongelijkwaardigheid omver te krijgen.

Wim Daniëls
22:30 - 23:15 uur - Job Lounge

Wim Daniëls

Wim Daniëls (schrijver & taalkundige) gaat in op de wijze waarop vrouwen in de taal, in het onderwijs, bij het wielrennen en op diverse andere terreinen stelselmatig achtergesteld zijn bij mannen.

Jacco Wynia
20:30 - 21:30 uur - Auditorium

Jacco Wynia

Jacco Wynia is een Nederlandse neoklassieke componist, pianist en muzikant. Zijn muziek klinkt intiem, soms melancholisch maar altijd met een vleugje licht.

Lonneke Dort Na De Lieve Vrede Vierkant Copyright Joshua Bakarbessy
22:30 - 23:30 uur - Auditorium

Lonneke Dort

Lonneke Dort (caberatière & zangeres) pleit in haar programma Na de lieve vrede voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

Sijas En Yvonne
Doorlopend 20:00 - 23:00 uur - bij de tentoonstelling "Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht"

Sijas de Groot & Yvonne Zeegers

Plaats samen met Sijas de Groot & Yvonne Zeegers een actuele voetnoot bij de tentoonstelling Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht en kijk opnieuw naar de betekenis van stemrecht in onze huidige samenleving.

Slow Looking
Elk halfuur tussen 20:30 en 23:15 uur

Slow Looking

De meeste museumbezoekers kijken maar ongeveer 8 seconden naar een schilderij. Het Groninger Museum biedt je tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap een moment van onthaasting. Neem samen met onze museumdocenten de tijd goed te kijken, om zo de meerde lagen in een kunstwerk te ontdekken.

De Jonge Onderzoekers
Doorlopend van 20:00 tot 23:00 uur in de Entreehal

De Jonge Onderzoekers

Kunst en wetenschap

Het festival maakt kunst en wetenschap op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen.

Wanneer Zaterdag 8 juni 2019, open vanaf 19.45 uur
Waar Museum