Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

De Ploeg Hotspots

Fietsroute langs meesterwerken van De Ploeg

Het Groninger landschap, daarmee begon het allemaal bij De Ploeg in 1918. Maar hoe ziet dat landschap er 100 jaar later uit? Zijn er nog elementen in dat ruige en vlakke land, die ons net zo inspireren als toen de leden van De Ploeg? Om dat te ontdekken ontwikkelde het Groninger Museum samen met Platform Gras, Abeleisure en Marketing Groningen 'De Ploeg Hotspots'. Dit zijn grote replica's van De Ploeg-kunstwerken midden in het Groninger landschap. Alle Hotspots kun je aan de hand van een routeboekje per fiets bezoeken.

Bewonder de uitzichten die Ploeg-leden met rake strepen en prachtige kleuren schilderden, bekijk de plekken waar ze graag zaten, werkten, discussieerden of peinzend naar buiten staarden.

De routes brengen bewuste bezoekers, Ploegliefhebbers of toevallige voorbijgangers langs replica’s van deze kunstwerken. Je kijkt door de ogen van De Ploeg van toen en nu.

De route
Speciaal voor het Ploegjaar heeft het Groninger Museum in samenwerking met specialist in recreatieve routeconcepten AbelLeisure een mooie fietsroute langs een aantal hotspots gemaakt. De route voert onder meer langs 12 locaties die door architectuurcentrum Platform GRAS van replica’s van Ploegschilderijen zijn voorzien. Drie ondernemers en een woningbouwvereniging stelden hun pand in de binnenstad beschikbaar voor de tijdelijke presentatie van een Ploegwerk. Op andere plekken in Groningen stad en ommeland zijn schilderijen door Lambert Kamps verwerkt in weerbestendige panelen die meerdere jaren blijven staan. Het Groninger Museum is het begin- en eindpunt van de fietsroute van 40 kilometer. Hiermee is de route een waardevolle aanvulling op de tentoonstelling Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928 (te zien t/m 4 november 2018).

Routeboekje
De route is vastgelegd in een boekje dat gratis verkrijgbaar is bij het Groninger Museum en de VVV op de Grote Markt.
Of download het routeboekje hieronder.

Praktische informatie

Wanneer Routeboekje verkrijgbaar in het museum en bij de VVV
Waar Provincie Groningen
Prijs Gratis
Taal
  • NL