Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Beleef De Ploeg buiten

Aduarderzijl
Aduarderzijl

Wandel- en e-bike routes

Ontdek wandelend, fietsend of met je e-bike het mooiste van Noord-Groningen. De tours staan in het teken van De Ploeg. De routes voeren je langs plekken waar Ploegkunstenaars graag zaten, werkten of discussieerden. Je doorkruist Stad en de Ommelanden met hun weidsheid, wind en ruimte.

De Ploeg Hotspots

Fiets- en wandelroutes waarbij je kunstwerken van De Ploeg tegenkomt

Leden van De Ploeg schilderen vaak buiten: doek, penselen en sneldrogende verf in de fietstas en naar buiten, het Groningse landschap in.
In 100 jaar is het landschap uiteraard veranderd, maar op sommige plekken ontdek je met de Hotspots - replica's van 25 De Ploeg schilderijen - waardoor de kunstenaars geïnspireerd werden. De Hotspots kom je tegen op de fiets of e-bike in het Groningerland of wandelend in de stad.

De routes via fietsknooppunten staan overzichtelijk op een pagina die je uit het boekje kunt nemen: handig voor onderweg!

Download hieronder het routeboekje, stap op de fiets en ontdek ze allemaal!

De Hotspots zijn een samenwerking van het Groninger Museum met Platform Gras (Architectuur en Stedenbouw Groningen) en Abelleisure. Voor de kunstwerken die buiten de stad staan, werd samengewerkt met kunstenaar Lambert Kamps.

E-biken met je smartphone

Je kunt deze e-bikeroutes ook digitaal beleven met de gratis route-app RoutAbel. De digitale route wijkt op sommige plekken af van de fietsknooppunten, zodat je het allermooiste te zien krijgt. Drie routes voeren je door Noord-Groningen en ook in Oost-Groningen zijn inmiddels drie trajecten klaar. Ze variëren van ruim 50 km tot meerdaagse routes van ruim 160 km lang.

RoutAbel wijst je de weg en biedt verdiepende informatie. Denk aan foto’s van vroeger, korte anekdotes, muziek- en geluidsfragmenten en natuurlijk (kunst)historische achtergrondinformatie. Zo kom je al fietsend achter de mentaliteit en de drijfveren van de Ploegers.

Download de gratis RoutAbel-app in de appstores van Apple of Google. Open de app en zoek de route(s) die je wilt fietsen.

Kijk voor meer informatie op: www.inhetspoorvandeploeg.nl