Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museum Familiedag - Oosterparkwijk

Op deze pagina vind je informatie over de derde editie van de Groninger Museum Familiedag op 30 juni 2019 in de Oosterparkwijk.

Programma

Tussen 10.00 en 17.00 uur was van alles te beleven voor jong en oud. Er was een optreden van Swinder, je kon geschminckt worden of iets moois maken in het atelier en genieten van een hapje en een drankje. De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence, een groot lichtgevend interactief landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert, was net open voor publiek. Verder toonde het museum de exposities Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht, P. Struycken – Exploderende kleur bij Skrjabin en Boulez, Pronkjewails – Design uit heden en verleden, Dolf Verlinden en Van Swip Stolk tot Rudo Menge – 25 jaar affiches voor het Groninger Museum.

Oosterpark fotoproject

In 2019 bestond de Oosterparkwijk 100 jaar en dit vierden zij met een uitgebreid evenementenprogramma. Zo organiseerde WIJ Oosterparkwijk en het Groninger Museum onder andere het fotoproject ‘Oosterparkwijk door Oosterparkers’. Inwoners wandedlen door de wijk om foto’s te maken van de meest bijzondere plekken. De mooiste foto’s waren op de familiedag in het Groninger Museum te zien.

Wijkproject

De familiedag is onderdeel van een speciaal programma gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Voorafgaand aan de familiedag gaat het museum actief de wijk in om kennis te maken met de bewoners en organisaties.

Eerder stonden de wijken Vinkhuizen en Beijum centraal, beide familiedagen werden druk bezocht. Nu volgt 30 juni de Oosterparkwijk.

De familiedag wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB- Fonds en is in samenwerking met Stichting Evenementen Oosterparkwijk.

Mede mogelijk gemaakt door

Praktische informatie

Wanneer Zondag 30 juni 2019
Waar Museum
Prijs Gratis toegang voor alle families uit de Oosterparkwijk (Groningen) op vertoon van flyer
Taal
  • NL

Gesponsord door