Naar hoofdinhoud

Groninger Museum Familiedag - Oosterparkwijk

De Oosterparkwijk is aan de beurt! Op deze pagina vind je informatie over de derde editie van de Groninger Museum Familiedag.

Programma

Tussen 10.00 en 17.00 uur is van alles te beleven voor jong en oud. Stap in bij een rondleiding, steek je handen uit de mouwen in het atelier, bekijk het optreden van Swinder, word geschminkt en geniet van een hapje en drankje. De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence, een groot lichtgevend interactief landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert, is dan net open voor publiek. Verder toont het museum de exposities Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht, P. Struycken – Exploderende kleur bij Skrjabin en Boulez, Pronkjewails – Design uit heden en verleden, Dolf Verlinden en Van Swip Stolk tot Rudo Menge – 25 jaar affiches voor het Groninger Museum.

Oosterpark fotoproject

Dit jaar bestaat de Oosterparkwijk 100 jaar en dit viert ze met een uitgebreid evenementenprogramma. Zo organiseren WIJ Oosterparkwijk en het Groninger Museum onder andere het fotoproject ‘Oosterparkwijk door Oosterparkers’. Inwoners wandelen door de wijk om foto’s te maken van de meest bijzondere plekken. Meedoen kan tot en met zondag 23 juni. De mooiste foto’s zijn op de familiedag in het Groninger Museum te zien en gaan vervolgens naar verschillende locaties in de wijk.
Kijk voor meer informatie en het volledige jubileumprogramma op evenementenoosterparkwijk.nl.

Wijkproject

De familiedag is onderdeel van een speciaal programma gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Voorafgaand aan de familiedag gaat het museum actief de wijk in om kennis te maken met de bewoners en organisaties.

Eerder stonden de wijken Vinkhuizen en Beijum centraal, beide familiedagen werden druk bezocht. Nu volgt 30 juni de Oosterparkwijk.

De familiedag wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB- Fonds en is in samenwerking met Stichting Evenementen Oosterparkwijk.

Mede mogelijk gemaakt door

Wanneer Zondag 30 juni 2019
  • Zondag 30 juni 2019, 10:00 uur - 17:00 uur
Waar Museum