Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museum Familiedag Vinkhuizen

Mendini wegwijzer, Groninger Museum
Mendini wegwijzer, Groninger Museum © Peter Tahl

Familiedag voor Vinkhuizen

Op zondag 21 oktober 2018 kregen bewoners van Vinkhuizen de kans om gratis het Groninger Museum te bezoeken. Er waren doorlopend familierondleidingen, workshops in het atelier en streetdancegroep Kidzdance de Wende trad twee keer op voor een volle zaal. Daarbij kregen alle Vinkhuizenaren een drankje en wat lekkers aangeboden. Met 750 bezoekers en een hele goede sfeer was het een zeer geslaagde dag.

Tentoonstelling Mooi Vinkhuizen

Museumdirecteur Andreas Blühm opende op de familiedag om 12 uur samen met Marlena en Klaas, twee wijkbewoners, de expositie Mooi Vinkhuizen. Kunstenaar Esli Tapilatu legde voor het Poster Portret Project van Capital of Happiness inwoners uit Vinkhuizen vast met de vraag wat hen gelukkig maakt. De foto’s zijn de komende weken nog gratis te bekijken in de hal van het museum.

Achtergrond wijkenproject

Het Groninger Museum wil graag meer inwoners uit de stad Groningen verwelkomen en organiseert daarom het komende jaar meerdere familiedagen in samenwerking met verschillende wijken. Wijk Beijum is nu aan de beurt, daarna volgt Oosterpark.

In de media

Vinkhuizen ontdekt het Groninger Museum: een middelvinger naar de wereld (Dagblad van het Noorden 21-10-2018)

Eerste Groninger Museum Familiedag Vinkhuizen grandioos succes (Wijkwebsite Vinkhuizen, Groningen, 21-10-2018)

Gesponsord door