Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Oktobermaand Kindermaand

Kom naar het Groninger Museum voor Oktobermaand Kindermaand. Het Groninger Museum is altijd gratis voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.

Ben je al naar de tentoonstelling Presence - Daan Roosegaarde geweest?

Inloopatelier met gratis activiteiten

Het atelier is elk weekend en in de herfstvakantie open tussen 12 en 17 uur. Hier kun je meedoen met gratis activiteiten: maak een monoprint of weef een kunstwerk, schilder een Ploegportret en doe spellen en opdrachten uit de ontdekkingskast.

Creatief in het atelier
Creatief in het atelier © Foto: Corné Sparidaens

Groninger Museum Bakwedstrijd 2019.

Laat je inspireren door het opvallende jubilerende Groninger Museumgebouw en doe mee met onze bakwedstrijd! Maak een eetbare versie van het kleurrijke gebouw in de vorm van een taart, cupcake of een andere zoetigheid en geef je op voor 15 oktober 2019. We nodigen je daarna uit om op woensdag 23 oktober met je creatie naar de finaledag in het Groninger Museum te komen. Iedereen mag meedoen. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot 16 jaar en vanaf 16 jaar. Je mag individueel deelnemen of als team.

Bakwedstrijd Groninger Museum
Bakwedstrijd Groninger Museum

Feestweekend

Een heel weekend feest! Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober wordt het 25-jarig jubileum van het Groninger Museumgebouw groots gevierd met activiteiten voor iedereen. Er treden artiesten op, het atelier is open en de tentoonstelling Mondo Mendini is te zien. Op zaterdagavond is het museum zelfs tot 22 uur open. Iedereen is welkom en museumentree is dit weekend speciaal ter gelegenheid van dit feest gratis.

25 jaar Groninger Museumgebouw

Praktische informatie

Wanneer Kom langs in de herfstvakantie
Waar Museum
Prijs Gratis
Taal
  • NL