Naar hoofdinhoud

UNFRAMED tour: Vrouwen in de kunst

Cinderella, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

“Do women have to be naked to get into the Metropolitan Museum?”

Met deze slogan stelden de vrouwelijk kunstenaars groep ‘Guerilla Girls' eind jaren 80, de positie van vrouwen in het museum in New York en de kunstwereld aan de kaak. Hoe zit dat eigenlijk met vrouwelijke kunstenaars in het Groninger Museum? We plaatsen kunst van vrouwen in een hedendaagse context en bespreken hoe de vrouw in kunstwerken doorgaans worden afgebeeld. Laten we kijken met een vrouwelijke blik!

Tijdens de tour staat de kijk op de emancipatie van de vrouw centraal, met de tentoonstellingen Nymphenburg x Groninger Museum en de Collectie als middelpunt.

Wil je met je klas (VO, MBO) deze tour doen? Neem even contact op met boekingen@groningermuseum.nl.