Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Unframed: Vrouwen in de Kunst tour

Cinderella, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin
Cinderella, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

“Do Woman have to be naked to get into the Metropolitan Museum?”

Met deze slogan stelden de vrouwelijk kunstenaars groep ‘Guerilla Girls' eind jaren 80, de positie van vrouwen in het museum in New York en de kunstwereld aan de kaak. Hoe zit dat eigenlijk met vrouwelijke kunstenaars in het Groninger Museum? We plaatsen kunst van vrouwen in een historische context en bediscussiëren hoe de vrouw in kunstwerken doorgaans wordt afgebeeld. Laten we kijken met een vrouwelijke blik!

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren we begin maart de tour UNFRAMED: Vrouwen in de Kunst. Tijdens de tour staat de kijk op de emancipatie van de vrouw centraal, met de tentoonstellingen Nymphenburg x Groninger Museum en de Collectie als middelpunt.

Alleen op de volgende data:

  • zaterdag 11 maart 13-14 uur
  • zondag 12 maart 15-16 uur

Kosten: € 5 p.p. + museumentreebewijs.
Jongeren tot en met 18 jaar gaan gratis naar het museum en hoeven dus alleen voor de tour te betalen. Dit geldt ook voor studenten die in Groningen studeren.

Aanmelden via boekingen@groningermuseum.nl (geef hierbij aan welke datum en tijdstip je hebt uitgekozen en met hoeveel personen je wilt deelnemen). Maximale capaciteit van 15 personen per tour.