Naar hoofdinhoud

CKV onderzoek - Voortgezet onderwijs

Altijd te boeken

CKV onderzoek
CKV onderzoek © Foto: Siese Veenstra

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die in de bovenbouw binnen het vak CKV een onderzoek doen.

Je kunt voor je onderzoek terecht in het museum en later in hun proces ook op Kunstacademie Minerva (Groningen). Doe met hulp van een coachende museumdocent formuleer je een goede onderzoeksvraag. Maak ook gebruik van de informatie en boeken van het museum en bezoek de tentoonstelling. Daarna kun je ook het beeldende aspect aan het onderzoek toevoegen binnen de werkplaatsen van Academie Minerva.

Hoe gaat het in zijn werk?

Jouw klas heeft voor CKV een rondleiding in de tentoonstelling van David LaChapelle gehad. Twee leerlingen uit de groep zijn zo enthousiast geworden dat ze hun CKV onderzoek over dit onderwerp willen doen. Ze kunnen dan in het InfoCenter terecht. Hier kunnen ze gebruik maken van boeken, muziekvideo’s, artikelen en nog meer bronnen. Daarnaast kunnen zijn ook vragen stellen aan de aanwezige museumdocent en gebruikmaken van de opstart/onderzoeksvragen.

Hoe kan een leerling meedoen?

Boek de algemene rondleiding via: boekingen@groningermuseum.nl. Als er leerlingen zijn die individueel of in kleine groepjes onderzoek willen komen doen in het museum, mail dan met educatie@groningermuseum.nl


Spreekuur

Binnenkort maken we een vast dagdeel bekend waarop je voor je opdracht vrij kunt binnenlopen. Hiervoor hoe je je niet aan te melden.