Naar hoofdinhoud

Wij zijn op zoek naar jouw verhaal over het Groninger Museum

donderdag 14 maart 2019
Groninger Museum bij Nacht
Groninger Museum bij Nacht © Erik en Petra Hesmerg 2014 Groninger Museum

We vieren dit jaar het 25-jarige bestaan van het Groninger Museumgebouw. De hele maand oktober zal bol staan van de feestelijke evenementen. Op 12 oktober opent de tentoonstelling Mondo Mendini van en over de Italiaanse architect en ontwerper Alessandro Mendini (1931-2019), door wie het Groninger Museum één van de opvallendste en bekendste plekken van de wereld is geworden.

Er is al veel gezegd en geschreven over het museum, maar we zijn juist benieuwd naar de nog niet vertelde verhalen. Om die verhalen te ontdekken hebben we jouw hulp nodig.

Herinner jij je iets leuks, geks, interessants of bijzonders dat zich in of om het museum heeft afgespeeld? Heeft het Groninger Museum een speciale betekenis voor jou of heeft dit gebouw in hartje stad misschien zelfs een dagelijkse rol in jouw leven?

Wat is, kortom, jouw meest memorabele ervaring met het Groninger Museum?

Schrijf je verhaal op

• In maximaal 600 woorden.
  • Verstuur het naar webmaster@groningermuseum.nl, met als onderwerp: "Mijn verhaal over het Groninger Museum".
  • Vermeld ook je naam, leeftijd en woonplaats.
  • Illustratie of foto erbij mag, hoeft niet.
  • Stuur je inzending op vóór dinsdag 30 april.

Je verhaal gepubliceerd

Een selectie van deze verhalen publiceren we in het Groninger Museum Magazine en belonen we met een leuke goodiebag.

Spelregels

• Met deelname stem je in dat als jouw verhaal wordt uitgekozen door het Groninger Museum, je naam en misschien ook je portret mag worden gebruikt voor educatieve- en marketingdoeleinden.
  • Iedereen mag meedoen, ook (oud) collega’s.
  • Over de inzendingen wordt niet gecommuniceerd.