Zum Hauptinhalt
Aktivität

Sunday Talks: Charlotte Caspers

Kunsthistoricus en kunstenaar Charlotte Caspers [Charlotte Caspers], bekend van het TV-programma De Kleuren van Caspers [Charlotte Caspers geeft betekenis aan de kleur in de wereld om ons heen - De kleuren van Caspers - AVROTROS.nl] geeft op zondag 30 oktober een lezing in het Groninger Museum.

Caspers vertelt over materialiteit van kleur in de (schilder)kunst. Hoe de materie van kleur spreekt en door de eeuwen heen verandert. De compositie, de sfeer en vaak ook de iconografische betekenis van een schilderij worden voor een groot deel bepaald door de gebruikte kleuren. Lange tijd lagen de kleuren waar een schilder mee werkte niet voor het oprapen. De bouwstenen van kleur, pigmenten, brengen hun eigen verhalen met zich mee en communiceren ieder ook op een geheel eigen manier met de beschouwer.

Kleur!

Een vrolijke en kleurrijke selectie kleding, schilderijen, fotografie en sculpturen is vanaf zaterdag 9 juli te zien in de nieuwe tentoonstelling Kleur! in het Groninger Museum. De betekenis en het gebruik van kleur vormen de basis van deze originele en verrassende nieuwe tentoonstelling.

Meer over de tentoonstelling Kleur!

Datum zondag 30 oktober 2022
Aanvangstijd 14:00
Locatie Groninger Museum
Prijs €5 exclusief museumentree
Aanmelden Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te melden voor de lezing. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar rsvp@groningermuseum.nl en we houden u op de hoogte.