This website uses cookies for an optimal user experience. Read our cookie statement

To main content
Overview
Press release

Tijdschema jubileumeditie Groninger Museumnacht bekend

Wednesday 8 September 2021
GMN socials 2021 1080x5662
GMN socials 2021 1080x5662

Tijdschema jubileumeditie Groninger Museumnacht bekend

Het tijdschema voor de Groninger Museumnacht is bekendgemaakt. Bezoekers van de Museumnacht kunnen hun eigen programma samenstellen door bij de deelnemende musea online een tijdslot te reserveren met een startmoment. Tickets zijn te koop via groningermuseumnacht.nl.

Geniet tijdens deze jubileumeditie van kunst, muziek en dans of doe mee met een van de vele workshops. Ben je nieuw in de stad? Volg dan de Broescursus Gronings van Olaf Vos in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Kijk live mee bij striptekenaar Jan-Willem Spakman in Forum Groningen. De Groningse kunstenaars van de Kinderbiƫnnale ontmoet je in het Groninger Museum of volg live een uitzending van Glasnost, het Groninger radioprogramma over kunst en cultuur. De stadsdichter van Groningen, Myron Hamming, geeft bij GRID Grafisch Museum invulling aan het thema van tekst en beeld. Bij het Universiteitsmuseum is er hiphop van Alexander Moto. Beleef deze en nog veel meer activiteiten tijdens de Groninger Museumnacht op zaterdag 11 september.

Bekijk het tijdschema op groningermuseumnacht.nl

Over de Groninger Museumnacht

De Groninger Museumnacht is sinds 5 jaar een begrip in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

In het kader van de jubileumeditie programmeert de Groninger Museumnacht dit jaar samen met: Noorderlicht Fotofestival, USVA, CLASH events, Stukafest, KopjeK, Het Verbond, Stichting Oude Groninger Kerken.