Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over tickets

Tickets kopen

Wij adviseren je om je ticket online te reserveren. Zo ben je zeker van toegang op het tijdstip van jouw voorkeur. Je kunt echter ook bij de kassa van het museum een ticket kopen.

Een tijdslot is de tijdsperiode waarin je arriveert. Ben je eenmaal binnen, dan kun je als je wilt tot sluitingstijd blijven.

Je kunt de tickets betalen via iDEAL, creditcard (MasterCard, Visa, American Express en Paypal).

Ja, je kunt de tickets ook scannen vanaf je smartphone.

Jazeker, het scanapparaat scant ook tickets op de telefoon.

Koop je tickets dan aan de kassa.

Ja. Bestel je ticket via http://www.groningermuseum.nl/tickets. We werken met tijdsloten. Je geeft bij je bestelling aan welke kortingskaart je hebt.

Kortingskaart mee
Je bent verplicht om ook je kortings- of lidmaatschapskaart mee te nemen naar het museum (een kopie op telefoon of print geldt niet). Zonder deze kaart kunnen wij geen toegang geven.

Je tijdslot duurt een uur, dit is je starttijd en staat op het ticket. Daarna mag je tot sluitingstijd in het museum blijven.
Heb je gekozen voor een tijdslot van 10.00 – 11.00 uur, dan word je tussen 10.00 uur en 11:00 uur in de entreehal van het museum verwacht. Ben je eenmaal voorbij de toegangscontrole, dan mag je zo lang blijven als je wilt.

De geldigheid van je ticket staat op het ticket, net als je naam en het tijdslot waarop je welkom bent.

Er gaat iets niet goed

Soms is er overmacht, maar kom je toch op een ander moment dan is aangegeven, dan kunnen we niet garanderen dat je naar binnen kunt.

Dit kan alleen met een geldig ticket. Probeer zelf online een ticket te kopen voor het gekozen tijdstip of koop een extra ticket bij de kassa.

Nee, online gekochte tickets kunnen niet geruild of gerestitueerd worden.

Heb je op de dag van je bezoek gezondheidsklachten, voel je je ziek of is een van je huisgenoten ziek, neem dan contact op met het museum via 050-3666555 of service@groningermuseum.nl. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en in het weekend van 10.00-17.00 uur.

Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen als er een fout is gemaakt in een online bestelling.

Op de meeste smartphones opent een PDF document automatisch als je er op klikt. Als dit niet zo is, controleer of je Adobe Reader op je pc of telefoon hebt. Je kunt dit programma gratis downloaden en PDF-documenten mee openen en printen: https://get.adobe.com/nl/reader/.

Dat geeft niet, je kunt de tickets ook vanaf je mobiel scannen.

Nee, dit is niet mogelijk.

Check het volgende:

  • Misschien is de e-mail met tickets in je spambox of map met ongewenste mail terechtgekomen. Tip: bij Gmail zit dit soort mails vaak in de map met spam of reclame;
  • Misschien zit er een typefout in je e-mailadres. Neem contact via service@groningermuseum.nl, dan kijken we of we het kunnen corrigeren en de tickets opnieuw toesturen;
  • Door allerlei redenen kan er soms vertraging ontstaan in het verzenden. Controleer je mail na een poosje.

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Check nogmaals of je alle gegevens correct hebt ingevuld;
  • Heb je het vakje ‘ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ aangevinkt?’;
  • Betaal je met een creditcard, vergeet dan niet de CVC code ook in te vullen;
  • Soms helpt het om gebruik te maken van een andere browser;
  • Heb je niet genoeg saldo, of wordt de betaling geweigerd door de creditcardmaatschappij? Probeer het opnieuw, eventueel met een andere kaart.

Let op: voorkom dubbele betalingen en controleer eerst of de betaling gelukt is, voordat je een nieuwe poging doet.

Als je geen tickets hebt ontvangen, stuur dan een mail naar service@groningermuseum.nl. Vermeld in deze mail je naam, telefoonnummer, het soort tickets, de datum van de tickets en stuur ajb een bankafschrift mee.

Ja, ieder online ticket geeft slechts één keer toegang en alle online tickets moeten gescand worden. Dat kan vanaf je telefoon, maar je mag ook printen.

Het belangrijkste op het online ticket zijn de barcode en het barcodenummer. Als die goed leesbaar zijn, kun je de online tickets gebruiken.

Zorg bij een geprint ticket van tevoren dat de witruimte tussen de streepjes van de barcode niet is dichtgelopen. Is dit wel het geval, print je ticket dan opnieuw.

Je kunt het ticket ook scannen vanaf je smartphone in de entreehal van het museum.

Op ieder online ticket staat een unieke barcode die je bij de toegangscontrole moet scannen. Je kunt de code op het ticket maar één keer scannen. Nadat de barcode is gescand kan het ticket of een kopie hiervan niet meer gebruikt. Is de code nog niet gescand, dan is het ticket gewoon te gebruiken.

Nee, een kopie van deze passen kun je in geen enkel museum gebruiken. De Museumkaart en VriendenLoterij VIP-KAART bijvoorbeeld, verplichten ons om de echte pas te scannen en te controleren.

Ja dat kan, maar de begeleider moet ook een tijdslot reserveren, zodat we precies weten hoeveel mensen er in het museum zijn. Dit gratis ticket reserveer je op https://www.groningermuseum.nl/tickets door te kiezen voor de optie ‘Ik heb al een kaartje’.

Nee, dit is niet mogelijk.

Ja, dan moet. Dit ticket koop je ook op https://www.groningermuseum.nl/tickets, door te kiezen voor de optie ‘Ik heb 25% korting’ of ‘Ik heb al een kaartje’.

De kassamedewerker vraagt om je voucher of kortingsmail te tonen.

Nee, het is helaas niet mogelijk om online tickets te kopen met een VVV-bon.

Heb je nog andere vragen, mail dan naar service@groningermuseum.nl of bel naar: +31 (0)50 3666555.