Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

FAQ: The Rolling Stones - Unzipped

The Rolling Stones - Unzipped

TICKETS EN TIJDSLOTEN

De regels van het RIVM en de Museumvereniging hanteren we met zorg. We laten verspreid over de dag met tijdsloten maar heel weinig bezoekers toe, via een route met eenrichtingsverkeer in het museumgebouw.
In het hele museum wordt de lucht 100% ververst. Dit geldt ook voor de toiletten, de winkel en het restaurant.

In het Groninger Museum geldt een mondkapjesplicht voor iedereen. Het is dus verplicht om een mondkapje te dragen. Heeft u geen mondkapje? Vraag er dan naar bij de informatiebalie.

Check de meest actuele regels even voordat je naar het museum gaat.

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Prijs

Volwassenen

€29

CJP/Studenten vanaf 19 jaar

€10

Museumkaart

€14

BankGiro Loterij VIP- KAART

Gratis

Introducé BankGiro Loterij VIP- KAART

Gratis

Studenten studerend in Groningen

Gratis

Tot en met 18 jaar

Gratis

Vrienden van het Groninger Museum

Gratis

ICOM/Rembrandtpas

Gratis

Stadjerspas (eenmalig)*

Gratis

Rolstoelbegeleider**

Gratis

Postcode Loterij, bon

25% korting

* Heb je een Stadjerspas? Kies dan de optie ‘Ik heb al een ticket’ en meld je bij de kassa.

**Rolstoelbegeleiders gaan gratis mee met de persoon die zij begeleiden. Kies als rolstoelbegeleider de optie ‘Ik heb al een ticket” en meld je bij de kassa.

Het tijdslot dat je kiest is je starttijd en duurt 15 minuten. Koop vooraf een ticket en kies een tijdslot. Arriveer op de dag van je bezoek binnen dat kwartier in het museum. Daarna mag je net zo lang over de route doen als je wilt.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 20 november 2020 t/m zondag 28 februari 2021 en is elke dag open tussen 10 en 22 uur. Je kunt alleen gebruikmaken van beschikbare tijdsloten. De tentoonstellingen De Ploeg, De Collectie en Pronkjewails zijn te zien tot 18 uur.
Op deze dagen zijn er uitzondering in de openingstijden:

 • 24 december: 10-18 uur
 • 25 december: gesloten
 • 31 december: 10-18 uur
 • 1 januari: 12-22 uur

Ja, ook met Museumkaart moet je een ticket kopen. Je betaalt geen € 29, maar € 14. Neem je pas mee naar het museum om bij de entree te laten scannen, want zonder pas heb je geen toegang of betaal je de volle entreeprijs.

Bestel hier je tijdslot met Museumkaart: Tickets

Ja, ook met de BankGiro Loterij VIP-KAART moet je een ticket bestellen. De toegang is gratis, maar je bent verplicht om je tijdslot te reserveren.

Neem je pas mee naar het museum om bij de entree te laten scannen, want zonder pas heb je geen toegang of betaal je de volle entreeprijs.

Bestel hier je tijdslot met BankGiro Loterij VIP-KAART: Tickets

Als Vriend van het Groninger Museum ga je gratis naar The Rolling Stones – Unzipped en alle andere tentoonstellingen in het Groninger Museum. Reserveer een gratis tijdslot en neem je lidmaatschapspas mee, want zonder pas heb je geen toegang.

Bestel hier je tijdslot met vriendenpas: Tickets

Vrienden van het Groninger Museum kunnen het hele jaar gratis naar het museum én naar tentoonstellingen. Voor vrienden worden allerlei exclusieve activiteiten georganiseerd.
Vriend ben je al vanaf €37,50 per jaar (duo-lidmaatschap voor 2 personen: € 65 per jaar). Wil je lid worden? Meld je aan via de website, maar houd rekening met een aanvraagtermijn van ruim een week, voordat je je vriendenpas krijgt die je nodig hebt bij de entree van het museum.

Ja, ik word lid van de VVGM: Vriend worden

In verband met de beperkende regels rondom het Coronavirus is de toegang tot alleen de vaste collectie tijdens de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped niet mogelijk. Koop ook hiervoor online een ticket, waarmee je naar alle tentoonstellingen kunt.
De tentoonstellingen De Collectie, De Ploeg en Pronkjewails zijn open tot 18 uur.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

De productie van een tentoonstelling als The Rolling Stones – Unzipped is erg kostbaar. We vragen daarom een extra fee op de normale entreeprijs.

Nee, tickets zijn alleen verkrijgbaar via de website van het Groninger Museum.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Helaas, dat kan niet. Bestel de tickets makkelijk en snel op onze website.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Het ticket kan van de telefoon gescand worden als je beeldscherm van goede kwaliteit is en op de hoogste helderheid staat. Twijfel je daaraan, print dan je tickets voordat je het museum bezoekt. Let op: in het museum is geen printgelegenheid.

Ook mindervalide bezoekers dienen online een kaartje te kopen. Mocht je je niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen dan mag je begeleider gratis mee. Koop voor jezelf een ticket met een geldig tijdslot via groningermuseum.nl/tickets. Bestel voor je begeleider een gratis ticket en kies voor de optie ‘Ik heb al een ticket’).

Meer informatie over toegankelijkheid: Toegankelijkheid

The Rolling Stones – Unzipped is alleen geschikt voor het voortgezet onderwijs.

Mail met: boekingen@groningermuseum.nl of bel tijdens kantooruren met +31 (0)50 3666555 om de mogelijkheden te bespreken.

De tentoonstelling is vooral geschikt om individueel te bekijken. Volg de regels van het RIVM en de Museumvereniging en kom alleen met je huishouden of een groep van maximaal 5 personen.
Koop zelf de tickets voor je gasten via groningermuseum.nl/tickets en kies beschikbare tijdsloten.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Neem voor een ontvangst op maat contact op met het museum via Ademiek Gerritsma (agerritsma@groningermuseum.nl) of +31 (0)50 3666555.

Nee, het tijdslot op je ticket geeft het kwartier aan waarbinnen je moet starten. Je mag daarna net zo lang over de route doen als je wilt. Het laatste tijdslot van de dag begint om 20.30 uur en het museum sluit dagelijks om 22.00 uur.

Wie op de aangegeven begintijd komt heeft gegarandeerd entree. Kom je op een ander moment, dan kunnen we niet garanderen dat je naar binnen kunt.

Alleen met een ticket met een geldig tijdslot heb je toegang tot het museum. Kijk online of er nog tickets beschikbaar zijn op het moment van keuze.

Check hier de beschikbaarheid: Tickets

TICKETS WIJZIGEN OF ANNULEREN

Nee, dat is niet mogelijk. Ruilen of doorverkopen van tickets op naam wordt in verband met corona-verspreidingsonderzoek door het RIVM niet geadviseerd.

Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd. Ruilen of doorverkopen van tickets op naam wordt in verband met corona-verspreidingsonderzoek door het RIVM niet geadviseerd.

ER GAAT IETS FOUT MET MIJN BESTELLING

Check het volgende:

 • Misschien is de e-mail met tickets in je spambox of map met ongewenste mail terechtgekomen. Tip: bij Gmail zit dit soort mails vaak in de map met spam of reclame;
 • Misschien zit er een typefout in je e-mailadres. Neem contact op via het formulier onderaan deze pagina, dan zullen we het corrigeren en de tickets opnieuw toesturen;
 • Door allerlei redenen kan er soms vertraging ontstaan in het verzenden. Controleer je mail na een poosje.

Probeer het volgende:

 • Controleer je internetverbinding en vernieuw de webpagina;
 • Probeer een andere browser;
 • Start je computer opnieuw op;
 • Lukt het niet? Neem contact op via het formulier onderaan deze pagina

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

 • Check nogmaals of je alle gegevens correct hebt ingevuld;
 • Heb je het vakje ‘ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ aangevinkt?’;
 • Betaal je met een creditcard, vergeet dan niet de CVC code ook in te vullen;
 • Soms helpt het om gebruik te maken van een andere browser;
 • Heb je niet genoeg saldo, of wordt de betaling geweigerd door de creditcardmaatschappij? Probeer het opnieuw, eventueel met een andere kaart.

Let op: voorkom dubbele betalingen en controleer eerst of de betaling gelukt is, voordat je een nieuwe poging doet.

 • Lukt het nog steeds niet? Neem contact op via het formulier onderaan deze pagina.

KORTINGEN EN KORTINGSKAARTEN

Behalve met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, ICOMkaart, Rembrandtkaart, Vriendenpas, Postcode Loterijkorting, Stadjerspas en JuniorClubpas, gelden er geen kortingen.

Ja, dat kan eenmalig. Reserveer een ticket via groningermuseum.nl/tickets en kies ‘Ik heb al een ticket’. Meld je met ticket én je Stadjerspas bij de entree van het museum.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Ja, ook met Museumkaart moet je een ticket kopen en een bezoek inplannen. Je betaalt een tentoonstellingstoeslag van € 14. Vergeet niet je Museumkaart mee te nemen naar het museum, want deze moet je kunnen laten zien bij de entree.

Bestel hier je tijdslot Museumkaart: Tickets

Ja, ook met de BankGiro Loterij VIP-KAART moet je een ticket bestellen. De toegang is gratis, maar je bent verplicht om je tijdslot te reserveren.

Neem je pas mee naar het museum om bij de entree te laten scannen, want zonder pas heb je geen toegang of betaal je de volle entreeprijs.

Bestel hier je tijdslot met BankGiro Loterij VIP-KAART: Tickets

Nee. We kunnen we in verband met de hoge kosten die gemoeid zijn met het maken van deze tentoonstelling deze optie niet bieden.

Als Vriend van het Groninger Museum ga je gratis naar The Rolling Stones – Unzipped en alle andere tentoonstellingen in het Groninger Museum. Je mag zo vaak terugkomen als je wilt.
Let op: je bent verplicht om een ticket met een starttijd te kopen, zo ben je verzekerd van toegang tot het museum.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Als je een ticket met korting hebt gekocht en je kunt bij de toegangscontrole de kortingspas niet laten zien, dan kunnen wij je helaas niet met korting toegang verlenen en zul je de gewone entreeprijs moeten betalen. Het Groninger Museum beschikt niet over databases van organisaties die kortingspassen verstrekken, dus we kunnen niet controleren of iemand pashouder is.

Nee, de organisaties die de kortingspassen verstrekken verlangen van ons dat wij de pas zelf scannen en niet een afbeelding daarvan.

Alle studenten die in de provincie Groningen studeren hebben gratis toegang tot het museum, inclusief de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. Wel ben je verplicht om online een ticket met starttijd te bestellen en je collegekaart te laten zien bij de kaartcontrole.

Studeer je buiten Groningen of heb je een CJP-pas? Dan betaal je €10. Laat je CJP-pas of je collegekaart controleren.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Nee, er is geen korting voor groepen. De tentoonstelling is het meest geschikt om individueel te bezoeken.

Ja, bestel je gratis ticket met tijdslot via de website van het museum. Neem je ICOM-kaart of Rembrandtkaart mee naar het museum en check van tevoren even of je kaart voor 2020 of 2021 de juiste sticker heeft.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Ja, bestel online je ticket en kies het gratis kinderticket met tijdslot.

Bestel hier je tijdslot: Tickets

Toegang voor pers is alleen mogelijk na aanmelding en toestemming. Mail met pr@groningermuseum.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

VERVOER EN TOEGANKELIJKHEID

Het museum ligt tegenover Station Groningen, waar bussen en treinen stoppen.

Bekijk hier de actuele reisinformatie van de NS: https://www.ns.nl/reisplanner#/

Gebruik een van de parkeergarages in de stad, of parkeer op een P+R terrein aan de rand van de stad en reis verder met de P+R Bus (Q-link).

Automobilisten met een gehandicaptenkaart mogen parkeren op de twee parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel.

Bekijk de P+R terreinen rond Groningen: https://gemeente.groningen.nl/pr-terreinen-en-pr-bus-q-link

Bekijk de parkeergarages in de buurt: https://www.parkeren050.nl/

De tentoonstellingszalen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en in het museum zijn bij de infobalie inklapbare krukjes te leen.
Wil je één van de twee beschikbare rolstoelen lenen of een rollator reserveren? Neem dan contact op met de informatiebalie via telefoonnummer +31 (0)50 3666555 of via informatiebalie@groningermuseum.nl. We zullen binnen kantooruren reageren.

The Rolling Stones – Unzipped is ook geschikt voor slechtzienden, omdat naast dat er veel te zien of te lezen is er ook veel geluidsfragmenten te horen zijn.

Er is in de tentoonstelling ook veel te zien en te lezen, aangevuld met geluidsfragmenten.

Houd er rekening mee dat een paar ruimtes in de tentoonstelling veel beeld- licht- en geluidsprikkels bevat.

Het is niet mogelijk om deze ruimtes over te slaan. Je kunt wel snel doorlopen naar een rustigere ruimte. Vraag bij het betreden van de tentoonstelling een medewerker om advies.

Ja dat kan. Je kunt één van de twee rolstoelen (met en zonder hoepel) en rollators reserveren, via telefoonnummer +31 (0)50 3666555 of via informatiebalie@groningermuseum.nl. We zullen binnen kantooruren reageren. De inklapbare krukjes zijn in het museum te leen.

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen. Met een mindervalidenkaart mogen automobilisten parkeren op de twee parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel.

Mocht je in het museum hulp nodig hebben, spreek dan een van onze medewerkers aan voor ondersteuning, zij helpen je graag.

Bekijk faciliteiten voor mindervaliden: Toegankelijkheid

IN HET MUSEUM

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 14 november 2020 t/m zondag 28 februari 2021 en is elke dag open tussen 10 en 22 uur. Een tijdslot met je aanvangstijd duurt 15 minuten, daarna mag je net zo lang over de route doen als je wilt. Het laatste tijdslot van de dag begint om 20.30 uur, het museum sluit om 22.00 uur. Je kunt alleen gebruikmaken van beschikbare tijdsloten.

Uitzonderingen op de openingstijden zijn:

 • 24 december: 10-18 uur
 • 25 december: gesloten
 • 31 december: 10-18 uur
 • 1 januari: 12-22 uur

Het MendiniRestaurant is momenteel gesloten als gevolg van de overheidsmaatregelen rond COVID-19. Zodra het restaurant weer open is melden wij dit op de website en via social media. Zie ook MendiniRestaurant

De museumwinkel is geopend tijdens de openingsuren van het museum. Aan het eind van je tentoonstellingsbezoek kun je hier terecht voor de prachtige catalogus en allerlei leuke Rolling Stones producten.

Nee, je hoeft niet met je e-ticket langs de kassa. Laat je ticket en eventueel je kortingskaart scannen bij de toegangscontrole bij binnenkomst. Daarna kom je langs de garderobe, waar je jas en (kleine) tas in één van de gratis kluisjes kunt bewaren.

Berg je spullen op in één van de gratis kluisjes. Hier kom je langs voordat je de tentoonstelling in gaat. Rugtassen, paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 30 x 35 cm mogen niet mee de tentoonstelling in. In verband met de bescherming van kunstwerken vragen we je of je geen tassen op je rug wilt dragen. Voor koffers en andere grote bagage hebben we geen ruimte (zie de volgende vraag).

Het is niet mogelijk om buiten de kluisjes bagage in onze garderobe te stallen. Laat je (rol)koffer, weekendtas, vouwfiets en andere reisbagage bij je overnachtingsadres, of gebruik één van de kluisjes op station Groningen.

Bekijk alle huisregels: Plan je bezoek

Ter bescherming van de kunstwerken mag je in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug (ook draagdoeken op de rug) dragen. Draag je kind daarom op de buik of laat alle rugdragers (van ieder formaat) in de garderobe achter en leen één van de buggy's.

Die service kunnen wij op dit moment niet bieden. Neem je eigen oplaadsnoer en powerbank mee.

Ja dat mag, maar doe dit zonder statief, selfiestick of flits en probeer andere bezoekers niet te hinderen.

De lengte van het tentoonstellingsbezoek verschilt natuurlijk per persoon, maar reken op een bezoektijd van tenminste 1,5 uur.
Binnen het tijdslot dat op je ticket staat start je met je bezoek. Daarna mag je zo lang in de tentoonstelling blijven als je wilt. Je kunt alleen gebruikmaken van beschikbare tijdsloten.

Het MendiniRestaurant is momenteel gesloten als gevolg van de overheidsmaatregelen rond COVID-19. Zodra het restaurant weer open is melden wij dit op de website en via social media. Zie ook: MendiniRestaurant

Het kan voorkomen dat je onverhoopt de tentoonstelling moet verlaten. Meld je in zo’n geval bij één van onze medewerkers.

Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum, met uitzondering van geregistreerde hulphonden.

Het museum is niet verantwoordelijk voor jouw eigendommen, maar soms kun je gevonden voorwerpen op deze website terugvinden: https://ilost.co/nl/org/groninger-museum?all=#item-222371

ACTIVITEITEN EN PRODUCTEN BIJ THE ROLLING STONES, UNZIPPED

Ja, de catalogus is te koop in de Museumwinkel (€49,99)

Nee, in verband met muziek in de tentoonstelling zijn er geen rondleidingen mogelijk.

Nee, maar in de tentoonstelling is informatie te vinden en er zijn veel geluidsfragmenten te beluisteren.

Ja, elk weekend en in de schoolvakanties kun je tussen 12 en 16.45 uur in het atelier aan het werk.

Bekijk hier wat erin het atelier te doen is: Inloopatelier

Jazeker, in de museumwinkel zijn er mooie Stones-artikelen te koop.

Nee, in verband met de beperkingen door het Coronavirus zijn er geen evenementen.

WEEKENDJE GRONINGEN

Op de speciale tentoonstellingswebsite www.rollingstonesgroningen.nl vind je arrangementen en overnachtingsmogelijkheden, met informatie over eten, slapen en wat er nog meer te doen is in Groningen.

Bekijk: www.rollingstonesgroningen.nl

Heel Groningen staat in de winter in het teken van The Stones. Verschillende partners van het Groninger Museum organiseren films, lezingen en concerten. Bezoek de speciale Rolling Stones website voor meer informatie.

Bekijk: www.rollingstonesgroningen.nl

Contact Unzipped