Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Groninger Museum

Programma in het Groninger Museum

Tentoonstellingen, muziek, workshop, Cocktailbar, instaprondleidingen, Slow Looking en dans, dat wordt genieten op 1,5 meter!

Veilig naar het museum

Kies je eigen route en koop van te voren en online per museum een Museumnacht-ticket van € 2,50.
Musea verkopen een beperkt aantal tickets met tijdsloten en laten bij voorstellingen kleine groepen toeschouwers toe, zodat we jouw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk kunnen maken.

FAQ

Nee, anders dan de voorgaande edities bestel je voor elk museum een apart ticket van € 2,50.

Tickets voor de museumnacht koop je apart via de website van elk deelnemend museum. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende musea met bijhorende linkjes naar de ticketverkooppunten: https://www.groningermuseum.nl/bezoek/activiteiten/museumnacht

Alle deelnemende musea verkopen een beperkt aantal tickets met tijdsloten en bij de voorstellingen wordt een kleine groep toeschouwers toegelaten. Hiermee maken we jouw bezoek zo veilig mogelijk.

Vanwege beperkte plaatsen word je tijdens de museumnacht gevraagd om je bij sommige populaire optredens in te schrijven. Dit kan tot 15 minuten voor aanvang van het optreden.

Ja, in het museum gelden regels op aanraden van RIVM en de Museumvereniging. Lees ze hier en volg de aanwijzingen van het personeel.

De tentoonstellingen zijn uiteraard binnen, maar de optredens worden in de buitenruimtes van het museum gehouden, dus kleed je naar de weersomstandigheden.

Check de line-up

S10
21:00 - 22:00 - 23:00 | Terras Coop Himmelb(l)au

S10

Met rap, zang en spoken word vertelt de in 2000 geboren Stien den Hollander haar meest persoonlijke verhalen. Haar teksten staan heel dicht bij haar zelf en gaan over onderwerpen als liefde en verlatingsangst.

In haar sound zitten belangrijke basiselementen van hiphop, maar eigenlijk maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op haar albums kennen krachtige kicks en 808s die gecombineerd worden met duistere en psychedelische melodieën. S10 creëert een ongekende sound die genres overstijgt.

Inschrijven
Vanwege een beperkt aantal plaatsen, word je tijdens de museumnacht gevraagd om je in te schrijven voor optredens.

AFAR X YUSUF BOSS - Thomas
20:30 - 21:30 - 22:30 - 23:30 | Binnenpiazza

X_YUSUF_BOSS

Tijdens de museumnacht presenteert X_YUSUF_BOSS een compilatie van fragmenten uit de voorstellingen KÓW en AFAR die onlangs in première gingen.

X_YUSUF_BOSS is een plek waar artistiek hoogwaardige voorstellingen en projecten worden gerealiseerd. Met Mohamed Yusuf Boss als artistiek leider en Jaukje van Wonderen als creative producer wil X_YUSUF_BOSS het noordelijke landschap verrijken met projecten die een sterke connectie hebben met het verhaal van iedereen. Bij X_YUSUF_BOSS is er ruimte voor dans, muziek, fotografie en film. De omgeving heeft in het bijzonder de aandacht binnen X_YUSUF_BOSS. Hoe verhoud je je als maker tot je omgeving en hoe kun je deze als kunstenaar bevragen?

Inschrijven
Vanwege een beperkt aantal plaatsen, word je tijdens de museumnacht gevraagd om je in te schrijven voor optredens.

Cashmyra
19:30 - 20:00 | Terras Coop Himmelb(l)au

Cashmyra

Op 24 juli bracht Cashmyra het nummer ‘Hemelsblauw’ uit voor het 25-jarig bestaan van het Groninger Museum. De Nederlandstalige postpunk van Cashmyra laat zich live vertalen naar een zeer intense en dynamische show waar spoken-word zich moeiteloos laat afwisselen en verenigen met vuige minimalistische gitaarlijnen en stampende drums. Geen enkele emotie blijft gespaard. Liefde, verlangen, pijn. Altijd een beetje boos om alles en juist daarin zit comfort. Moreel verwerpelijk? Luister en oordeel zelf.

Cashmyra is winnaar van ‘de Grote Prijs van Nederland 2018’ en houder van ‘de POPgroningen Talent Award 2019.

Inschrijven
Vanwege een beperkt aantal plaatsen, word je tijdens de museumnacht gevraagd om je in te schrijven voor optredens.

Willem Kolvoort
Vanaf 19:00 | Atelier

Open Atelier mét Willem Kolvoort

Insecten, spinnen en vlinders in knallende kleuren verf: tijdens deze activiteit maak je drukwerk net zoals kunstenaar en drukker Willem Kolvoort, die speciaal tijdens de Museumnacht aanwezig is om je te helpen.

Museumcocktails
Vanaf 19.00 uur | MendiniRestaurant & terras

Museumcocktails

De beste Museumcocktail drink je tijdens de Museumnacht!

Student guides
20:00 - 21:00 - 22:00 - 23:00 | Tentoonstelling Collectie

Student Tour

Leer elkaar kennen met de Student Tour. Laat je in deze interactieve tour verrassen door de verhalen achter de kunstwerken en tentoonstellingen en leer meteen medestudenten kennen. Voertalen van de Student Tour zijn Nederlanden en Engels.

Geschikt voor maximaal 6 personen.

Duur: 30 minuten

Slow Looking
19:30 - 20:30 - 21:30 - 22:30 | Expo: 'Wat zullen de buren zeggen?'

Slow Looking

Kijk je langer, dan zie je meer. Denk jij, net als wij, dat er in kunstwerken veel meer te ontdekken valt als je er langer naar kijkt en er over praat? Met de speciale Slow Looking rondleiding ontdekken wij graag samen met jou - door middel van interactieve kijk-opdrachten - de fotografie tentoonstelling 'Wat zullen de buren zeggen'.

Geschikt voor maximaal 6 personen.

Duur: 30 minuten

Raamschilderen in het Groninger Museum
19.00 tot 23.00 | Entreehal

Raamkunstwerk

Kies je lievelingskleur en maak je eigen kunstwerk op het raam van het Groninger Museum! Onze museumdocenten helpen je als je dat wilt.

Museumwinkel
Vanaf 19.00 uur | Museumwinkel

Museumwinkel open

Voor een toffe ansichtkaart, die mooie catalogus of een leuk cadeau kun je ook tijdens de Museumnacht in de Groninger Museumwinkel terecht.

Lak - It nagels Museumnacht 2020
Vanaf 19:00 | Job Lounge

Lak-It nagels

Met professionele producten en onder begeleiding van nagelstyliste Sarah en haar collega's zal jij jouw eigen nagels op een kundige manier kunnen voorzien van nailprints.

Exposities open tijdens de Museumnacht