Naar hoofdinhoud

Stranger Things - mode en design

Voltage, Dress, Iris van Herpen, January 2013, In collaboration with Philip Beesley Laser-cut 3-D polyester film lace and microfiber, Groninger Museum
vrijdag 29 mei 2020 t/m zondag 21 maart 2021

Vreemde figuren scholen samen rond een levensgroot felgeel speelgoedvoertuig. Mysterieuze gedaanten met verontrustende hoofddeksels mengen zich tussen een leger van witte en zwarte soldaten. Mannequins in volumineuze donkere jurken lijken verstrikt in een jungle van vilt. Stranger Things laat hedendaags design en mode uit de collectie van het Groninger Museum zien, maar dan net even anders. De kunstwerken komen op onverwachte en soms bizarre wijze samen en vormen surrealistische taferelen, die bezoekers inspireren om er hun eigen verhalen bij te maken en door te vertellen.

In de tentoonstelling is werk te zien van onder andere Azzedine Alaïa, Studio Job, Viktor&Rolf, Joris Laarman en Marc Newson en nieuwe aanwinsten.