Naar hoofdinhoud

The Show Must Go On

Flowers, Andy Warhol, 1970, zeefdruk
vrijdag 18 juni 2021 t/m zondag 3 oktober 2021

Nu wij in het museum weer één van onze ontbrekende hoofdtaken kunnen uitvoeren - tentoonstellen en publiek ontvangen - sturen we je met veel plezier op een ontdekkingstocht langs schilderijen, grafiek en fotografie uit de eigen collectie van het museum.

Een verrassende ontdekkingstocht langs schilderijen, grafiek en fotografie uit de eigen collectie van het museum, waarbij oude en nieuwe kunstwerken speels met elkaar worden gecombineerd. Barokke portretten van de achttiende-eeuwse Groninger familie Sichterman naast hedendaagse modeportretten door Inez van Lamsweerde. Druksels van H.N. Werkman naast grafiek van Andy Warhol. Een zeventiende-eeuws stilleven, een romantisch landschap van Barend Cornelis Koekkoek maar ook spraakmakende werken van hedendaagse kunstenaars als Jeff Koons, Andres Serrano en Erwin Olaf. Kortom, een ‘mix & match’ uit de Groninger Museum-collectie zoals die nog niet eerder gezien is.

Het Hoge Land of Boterdiep, Job Hansen, 1927, olieverf op triplex
Jan Willem van Borselen, Landschap bij Zoetermeer, ca 1870-1890 olieverf op doek
Mood is Never Better than Memory - February, Chi Peng, 2010