Naar hoofdinhoud

YGA

NP3 en het Groninger Museum zoeken de Young Grunn Artist 2019!

YGA
YGA

Na een succesvolle afsluiting van YGA II, met als resultaat een grote solotentoonstelling van Esther de Graaf in het Coop Himmelb[l]au Paviljoen van het Groninger Museum, komt er een vervolg. Opnieuw zijn NP3 en het Groninger Museum op zoek naar “jong”, Groninger* talent: de YGA III van 2019!

Ben jij die kunstenaar, ontwerper, architect (of iets daar tussen in) die toe is aan een nieuwe carrière-stap? Ben je eigenzinnig en sta je open voor kritische reflectie op je eigen kunstenaarschap en ontwikkeling? Wil je nieuwe contacten leggen en je artistieke carrière inhoudelijk, zakelijk, promotioneel en technisch verder ontwikkelen? Ben je er klaar voor om het verschil te maken en om de nationale en zelfs internationale kunstwereld te veroveren? En wil je kans maken op een solotentoonstelling in het Groninger Museum?

Dan ben jij die kunstenaar die wij zoeken!

YGA III - het traject

Het YGA-traject is een aanvulling op de bestaande beroepspraktijk van de geselecteerde kunstenaars. Met de nodige professionele ondersteuning bieden NP3 en het Groninger Museum de kunstenaars een unieke kans om de volgende grote stap in hun carrière te maken, hun kunstenaarschap aan te scherpen, te verdiepen en naar een hoger niveau te tillen. Hiermee krijgen ze mogelijkheden en 'gereedschappen' aangereikt om de artistieke doelen die ze voor ogen hebben te realiseren en die nodig zijn om aansluiting te vinden bij het (inter)nationaal kunstcircuit. Een belangrijk element van het traject is het werken aan een tentoonstellingsvoorstel met nieuw werk voor in het Groninger Museum. De definitieve selectie van de kunstenaar die de tentoonstelling in het Groninger Museum mag maken, vindt plaats op basis van de ontwikkelingen van de kunstenaar in het YGA-traject en het tentoonstellingsvoorstel.

YGA III - aanmelden

Wil je deelnemen aan het uitdagende, éénjarige coachingstraject YGA III en kans maken op een solotentoonstelling in het Groninger Museum? Stuur ons documentatie die jouw talent, visie en engagement als kunstenaar duidelijk weergeeft. De vorm van documentatie is vrij en geeft een helder beeld van je werk en ontwikkeling tot nu toe. Motiveer duidelijk waarom je aan het traject wil deelnemen. Omschrijf daarbij je doelen en de ontwikkelingsstappen waarbij het traject uitkomst zou kunnen bieden en overtuig ons waarom jij de potentiële YGA III van 2019 bent!

YGA III - Selectieprocedure

De eerste selectie vindt plaats op basis van documentatie en motivatie. Met deze kleine selectie kunstenaars gaan de curatoren van NP3 en Groninger Museum in gesprek, om uiteindelijk te komen tot een definitieve keuze van kunstenaars die deel mogen nemen aan het éénjarige coachingsprogramma YGA III.

Deadline: uiterlijk 10 juni 2019

Stuur je documentatie onder vermelding van YGA III naar:

NP3, Hofstraat 21, 9712 JA Groningen

of hier@np3.nu (bestanden groter dan 5MB graag via www.wetransfer.com)

YGA III - Heb je nog vragen?

Voor meer informatie neem contact op met NP3. Bij voorkeur per mail: hier@np3.nu

Telefonisch op 25 april, 9 mei en 6 juni van 14.00 - 17.00 uur: +31(0)50 - 2044783

*Groninger kunstenaar: een kunstenaar woonachtig in, opgeleid in of afkomstig uit Groningen.