Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

YGA III

En de winnaar van Young Grunn Artist III is:

Marit Westerhuis

Na een spannende eerste selectieronde kozen NP3 en het Groninger Museum uit meer dan 45 inzendingen drie nieuwe kandidaten voor het YGA III traject. Jurjen Galema, Susanna Inglada en Marit Westerhuis startten in september 2019 met het talentontwikkelingstraject en maken daarmee kans op een grote solotentoonstelling in het Groninger Museum.

In de onderstaande 3 video's stellen zij zich voor.

YGA III

Het YGA-traject is een bijzonder samenwerkingsproject tussen NP3 en het Groninger Museum en is bedoeld als aanvulling op de bestaande beroepspraktijk van de drie geselecteerde kunstenaars. Met de nodige professionele ondersteuning bieden NP3 en het Groninger Museum de kunstenaars een unieke kans om de volgende grote stap in hun carrière te maken, hun kunstenaarschap aan te scherpen, te verdiepen en naar een hoger niveau te tillen. Een belangrijk element van het traject is het ontwikkelen van een tentoonstellingsvoorstel met nieuw werk voor in het Groninger Museum. De definitieve selectie voor de tentoonstelling in het Groninger Museum vindt plaats op basis van de ontwikkelingen van de kunstenaar in het YGA-traject én het tentoonstellingsvoorstel.

Door Covid-19 is de planning aan veranderingen onderhevig. Nieuws en aankondigingen verschijnen op deze pagina en via social media.

A partnership with Gerrit van Houten Prijs