Naar hoofdinhoud

Lesprogramma Fotografie - Wat zullen de buren zeggen?

VO, MBO, HBO, WO

Cornelie Tollens, Zonder Titel, 1993, Groninger Museum

Kleur zien

Wij zijn hier in het Groninger Museum eigenlijk niet zo bang voor wat de buren over ons zouden kunnen zeggen. Denk maar eens aan de affiches van Andres Serrano, waaronder het affiche waarop je een naakte vrouw in de mond van een man ziet plassen, dat in 1996 overal in Nederland in abri's hing en voor veel ophef zorgde.

In de fotografietentoonstelling Wat zullen de buren zeggen? ontdek je foto's, waarin thema’s als diversiteit, maakbaarheid en identiteit aan de orde komen. De overkoepelende vraag in deze tentoonstelling is: waarom bekijken we onszelf steeds meer door de denkbeeldige lens van een ander?

De leerlingen/studenten ontdekken deze foto's uit de collectie van het Groninger Museum door middel van diverse interactieve opdrachten.

Dit programma kun je boeken tot en met 28 augustus 2020.

Doelgroep: studenten VO, MBO, HBO, WO

• 1 uur een interactieve rondleiding met creatieve opdrachten
  • + eventueel 1 uur verwerking in het atelier waarin het begrip “vervreemding” centraal staat.
Onderwijsprogramma (1 uur) € 4 p.p.
Onderwijsprogramma met atelier (2 uur) € 5 p.p.

Voor een rondleiding in het Duits of Engels vragen wij €1,- per leerling extra. Per 15 leerlingen mag er gratis een begeleider mee.

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs