Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lesprogramma Gianni Versace Retrospective

Gianni Versace Retrospective
Gianni Versace Retrospective © André Rau

Duik in de kleurrijke wereld van Gianni Versace

Met een rondleiding en interactieve werkvormen ontdekken leerlingen de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective. Onder begeleiding van een ervaren museumdocent wordt er gepraat over mode, zelfrepresentatie, identiteit en massamedia. Met foto en schetsopdrachten op zaal ontwerpen leerlingen eigen patronen en onderzoeken begrippen zoals hoge en lage cultuur.

Wat is er te zien?

Talloze outfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd van 1989 en 1997 laten zien hoe uitzonderlijk creatief Gianni Versace was. Hij verbond mode met muziek, fotografie en grafisch ontwerp en liep hiermee voorop in een tijd waarin modeshows en reclamecampagnes aan het veranderen waren in kunstwerken.

Wat is er verder te doen?

Optioneel is het atelierprogramma waarin de leerlingen in het atelier van het museum een object maken van zelfdrogende klei. Het object is geïnspireerd op vormen die leerlingen om zich heen zien of verzameld hebben.

Praktische informatie

Dit programma kun je van 6 december 2022 t/m 28 april 2023 boeken.

Duur programma 1 uur
Rondleiding met atelier 2 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Onderwijsprogramma € 5 p.p.
Onderwijsprogramma met atelier € 6,50 p.p.
Begeleider 1 begeleider per 15 leerlingen gratis

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs