Naar hoofdinhoud

Lesprogramma Grrrom!

Voortgezet onderwijs

David Linares, Zonder titel, 1989
David Linares, Zonder titel, 1989

It's a Zoo out there!

Lekker rondlopen tussen honden, katten, koeien, fantasiedieren of een levensgrote olifant; in de tentoonstelling Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje zie je van alles! Wist je dat de Groningse kunstschilder Otto Eerelman beroemd was om zijn schilderijen met honden? Ooit gehoord van Alebrijes? Wij hebben een paar van deze monsterlijke hybride wezens met dierlijke trekken van de Mexicaanse kunstenaar David Linares in huis.

De leerlingen worden uitgedaagd om met hun zintuigen de tentoonstelling te ervaren. Ruiken, voelen, horen en zien. Nieuwe associaties worden opgeroepen en van daaruit wordt het kijken op een verrassende manier gestuurd. Door te schetsen leren de leerlingen heel aandachtig te kijken.

In het atelier (dit is een keuzemogelijkheid) worden leerlingen uitgedaagd om met uiteenlopende materialen een nog niet bestaand beest te creëren.

Informatie

Dit programma kun je boeken van dinsdag tot en met vrijdag van 9 - 17 uur, t/m vrijdag 1 maart 2019.

Duur rondleiding 1 uur
Duur atelier 1 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Rondleiding € 4 p.p.
Rondleiding met atelier € 5 p.p.

Voor een rondleiding in het Duits of Engels vragen wij €1,- per leerling extra.
Per 15 leerlingen mag er gratis één begeleider mee.

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs