Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lesprogramma JR: Chronicles

JR (French, born 1983). GIANTS, Kikito and the Boarder Patrol, Tecate, Mexico—U.S.A., 2017. Installation image. Wheat-pasted poster. © JR-ART.NET
JR (French, born 1983). GIANTS, Kikito and the Boarder Patrol, Tecate, Mexico—U.S.A., 2017. Installation image. Wheat-pasted poster. © JR-ART.NET

Lesprogramma JR: Chronicles

Tijdens de rondleiding ontdekken leerlingen meer over de iconische projecten van de internationaal bekende Franse kunstenaar JR. Een museumdocent voert je door de tentoonstelling langs voorbeelden uit zijn indrukwekkende carrière. Ook bekijken we graffiti van kunstenaars uit Groningen en New York.

Via interactieve werkvormen en maakopdrachten worden de kunstprojecten van JR uitgelegd. Leerlingen leggen daarbij verbanden met hun eigen leefwereld. Samen met de museumdocent ontdekken zij dat iedereen vaak hetzelfde kijkt, maar niet altijd net even anders kijkt, maar vaak ook hetzelfde.

Praktische informatie

Dit programma kun je vanaf 20 november 2021 t/m 12 juni 2022 boeken.

Duur programma 1 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Onderwijsprogramma €4 p.p.
Begeleider 1 begeleider per 15 leerlingen gratis
Rondleiding in het Engels of Duits €1,- per leerling extra

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs