Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lesprogramma JR: Chronicles

Onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs.

JR (French, born 1983). GIANTS, Kikito and the Boarder Patrol, Tecate, Mexico—U.S.A., 2017.
JR (French, born 1983). GIANTS, Kikito and the Boarder Patrol, Tecate, Mexico—U.S.A., 2017. © Installation image. Wheat-pasted poster. © JR-ART.NET

Lesprogramma JR: Chronicles

Tijdens de rondleiding ontdekken leerlingen meer over de iconische projecten van de internationaal bekende Franse kunstenaar JR. Een museumdocent voert je door de tentoonstelling langs voorbeelden uit zijn indrukwekkende carrière. Ook bekijken we graffiti van kunstenaars uit Groningen en New York.

Via interactieve werkvormen en maakopdrachten worden de kunstprojecten van JR uitgelegd. Leerlingen leggen daarbij verbanden met hun eigen leefwereld. Samen met de museumdocent leren zij goed te kijken. Zo onontdekken zij dat je vaak denkt dat je hetzelfde ziet als een ander, maar dat dit vaak genuanceerder ligt.

Praktische informatie

Dit programma kun je t/m 12 juni 2022 boeken.

Duur programma 1 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Onderwijsprogramma €4 p.p.
Begeleider 1 begeleider per 15 leerlingen gratis

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs