Naar hoofdinhoud

Bovenbouw voortgezet onderwijs

100 Jaar Vrouwenkiesrecht
100 Jaar Vrouwenkiesrecht © Foto Marten De Leeuw

Het lijkt allemaal heel gewoon, stemrecht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder

Hoe hard de strijd gevoerd werd om dit voor elkaar te krijgen, hoe moedig en vastberaden de vrouwen van het eerste uur waren om hun doel, algemeen kiesrecht voor vrouwen te bewerkstelligen, kun je zien in de tentoonstelling Strijd!

Programma

In de interactieve rondleiding ontdekken leerlingen met provocerende ansichtkaarten en prikkelende stellingen hoe de strijd gevoerd werd en wat het resultaat van de inzet van deze standvastige vrouwen was.

Het atelierprogramma is optioneel. Hier gaan de leerlingen hun eigen strijdkreet verzinnen en vormgeven.

Informatie

Dit programma kun je boeken van dinsdag tot en met vrijdag van 9 - 17 uur, t/m vrijdag 13 september 2019.

Duur rondleiding 1 uur
Duur atelier (optioneel) 1 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Rondleiding € 4 p.p.
Rondleiding met atelier € 5 p.p.

Voor een rondleiding in het Duits of Engels vragen wij €1,- per leerling extra.

Per 15 leerlingen mag er gratis één begeleider mee.

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs