Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Beleef vanaf 5 juni de Kinderbiënnale in het Groninger Museum

woensdag 2 juni 2021
Koningin Maxima ontdekt de Orkest Ontdekker van Chantalla Pleiter
Koningin Maxima ontdekt de Orkest Ontdekker van Chantalla Pleiter © Siese Veenstra

Beleef vanaf 5 juni de Kinderbiënnale in het Groninger Museum

Koningin Máxima heeft op dinsdag 1 juni de Kinderbiënnale feestelijk geopend samen met alle kinderambassadeurs en de kunstenaars van de tentoonstelling. Iedereen is welkom vanaf zaterdag 5 juni bij het Groninger Museum om deze nieuwe interactieve tentoonstelling te beleven. Reserveer je tickets van te voren via www.groningermuseum.nl.

Kinderbiënnale
De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien. Drie installaties komen uit Singapore, de overige werken zijn vervaardigd door nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel LimSchlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest. Zij zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd uit de regio Groningen. De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners.

Meer moois in het museum
Naast de Kinderbiënnale zijn er deze zomer nog meer mooie tentoonstellingen te zien. Nieuw is de expositie over De Ploeg-lid Alida Pott, met 30 werken die de expressiviteit en eigenzinnigheid tonen die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. En natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van de vaste collectie en de tentoonstelling Pronkjewails: originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Willemien Bouwers
wbouwers@groningermuseum.nl
06 46210358

Karina Smrkovsky
ksmrkovsky@groningermuseum.nl
050 3666 512

Download beeldmateriaal en meer informatie hier