Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Familiedag voor inwoners Lewenborg in Groninger Museum

woensdag 12 februari 2020
Familiedag
Familiedag © Hanne van der Velde

De eerstvolgende Groninger Museum Familiedag op zondag 16 februari 2020 staat in het teken van de wijk Lewenborg en bijhorende buurten. Het museum organiseert deze dag in samenwerking met en speciaal voor inwoners van deze Groningse wijk. Inwoners van Lewenborg hebben tijdens deze vierde editie gratis toegang tot het museum, op vertoon van een flyer die in de hele wijk huis-aan-huis verspreid is en ook te vinden is bij onder andere Het Dok en het winkelcentrum.

Programma
Tussen 10.00 en 17.00 uur is van alles te beleven in het museum. Er zijn rondleidingen door het gebouw, optredens uit de wijk en een Meezingcafé in samenwerking met VRIJDAG. Kinderen kunnen zich laten schminken of zelf iets moois maken in het atelier. In de entreehal is een tijdelijke tentoonstelling met kunstwerken gemaakt door (amateur) kunstenaars uit Lewenborg. Uiteraard zijn de tentoonstellingen Mondo Mendini, de nieuwe fotografietentoonstelling Wat zullen de buren zeggen? en de vaste collectie te bezoeken. In het museum lopen Praatjesmakers rond, die samen met bezoekers op zoek gaan naar de verhalen achter de kunstwerken.

Project
De familiedag is onderdeel van een project dat zich richt op het stimuleren van museumbezoek onder Groningers, waarbij verschillende wijken centraal staan. Voorafgaand aan de familiedag gaat het museum actief de wijk in om kennis te maken met de bewoners en organisaties. Er wordt onder meer samengewerkt met het WIJ team, Golvend Lewenborg, De Oude Bieb, De Lewenborger, Het Dok en met lijstenmakerij Horneman. Eerder stonden de wijken Vinkhuizen, Beijum en de Oosterparkwijk centraal. Deze dagen trokken tussen de 700 en 1400 bezoekers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
Karina Smrkovsky - ksmrkovsky@groningermuseum.nl - 050-3666512
Willemien Bouwers - wbouwers@groningermuseum.nl - 050-3666510