Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Groninger Museum toont werk van Bernadet ten Hove

woensdag 20 juli 2022
Bernadet ten Hove, The Seat wih the Clearest View, 1999. (Oilstick en lakverf op hamerslagplaat, 130 x 130 cm)
Bernadet ten Hove, The Seat wih the Clearest View, 1999. (Oilstick en lakverf op hamerslagplaat, 130 x 130 cm) © John Stoel

Voor het eerst is een solopresentatie van de Groningse kunstenares Bernadet ten Hove te zien. Aan de hand van een twintigtal twee- en driedimensionale kunstwerken maakt de bezoeker kennis met haar gevarieerde werk. De tentoonstelling is van 8 oktober tot en met 5 maart 2023 in het Groninger Museum te bekijken.

Focus en precisie
In een wereld waarin alles steeds efficiënter en sneller gaat, laat Bernadet ten Hove (Raalte 1957 - 2019 Désaignes) de tijdloosheid van een bedachtzaam en uitvoerig werkproces zien. In haar maakproces experimenteerde zij vrijelijk met materialen en technieken.

Diezelfde aandacht waarmee ze haar werk maakte, vraagt ze ook van de toeschouwer. Het werk nodigt je uit om een stapje dichterbij te zetten om alle fijne details te bestuderen, maar ook om weer een stap terug te doen om de werken in relatie tot elkaar te bekijken. Aarzel vooral niet om jezelf de vraag te stellen: ‘Waar kijk ik nou eigenlijk naar?´.

Groningse kunstenares en docent
Bernadet ten Hove is lang actief betrokken geweest in het Groninger kunstleven. Als docent aan Academie Minerva, maar ook als kunstenaar in de stad. Toch is er in Groningen tot op heden, afgezien van een bescheiden presentatie in het Academiegebouw van Minerva, niet eerder een expositie van haar werk te zien geweest.

De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Ton Mars en Frank Sciarone en met steun van Stichting Beringer Hazewinkel.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:

050-3666555 – pr@groningermuseum.nl